Claudiu Zamfir

Măsura 2-2022: Se depun contestații la granturile IMM de 5.000-120.000 EUR pentru sectorul agro-alimentar

Thumbnail

Începand de miercuri, 8 iunie 2022, aplicanții la Măsura 2 IMM AGRI-FOOD – „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, care figurează pe lista cererilor depuse în intervalul RUE 1 - 4.000 și care au fost declarați neeligibili în urma pre-evaluării automate, vor primi notificări de respingere, însoțite de motivele de neeligibilitate, pe plaforma de granturi IMM  Recover.

„Rugăm aplicanții să verifice conturile create pe aplicația informatică și reamintim că aceștia pot contesta notificarea de respingere în termen de 2 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pentru neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în cererea de finanțare” - a transmis Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Contestația se va transmite către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care aparține solicitantul, prin intermediul aplicației electronice, termenul de soluționare fiind de 3 zile lucrătoare de la data primirii.

Conform listei RUE de la Măsura 2-2022, până la numărul de ordine RUE 4.000 am găsit 243 de solicitanți declarați ne-eligibili în urma pre-evaluării automate.

În total, la Măsura 2-2022 au fost depuse 10.961 de cereri de finanțare, din care 9.678 aplicanți au fost găsiți eligibili și 1.283 respinși automat de sistem ca ne-eligibili.

La cursul valutar folosit în program, bugetul Măsurii 2-2022 în lei este de 1.236.975.000 lei. La acest buget, aplicând filtrul Excel pentru afișarea firmelor declarate eligubile în urma pre-evaluării automate, bugetul ajunge cu pățile până la numărul RUE 3729 - ultimul solicitant eligibil care s-ar califica la finanțare fiind  ATLANTIS INTERMEDIO PFD S.R.L., care aparține de agenția IMM Constanța. Aceasta ar însemna că un număr de 3509 firme sunt acum calificate la finanțare, conform rezultatelor preliminare.

Acestea sunt calculele pe hărtie, în momentul de față, dar se vor putea schimba în urma verificărilor ulterioare și a contestațiilor.

 

Parallax

Vizualizari
7983
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri