Claudiu Zamfir

Interes mare pentru fondurile europene și norvegiene în România

Thumbnail

Interesul antreprenorilor români pentru fondurile europene, dar și pentru fondurile norvegiene destinate României, este în creștere, conform datelor de trafic pe internet, pe luna trecută.

În luna septembrie, site-ul oficial al Ministerului Investiților și Proiectelor Europene (MIPE), mfe.gov.ro, a primit, de pe dispozitive mobile și desktop, aproape 90.000 de vizite, cu 27% mai multe decât în luna precedentă, potrivit datelor de trafic colectate de platforma de analiză Similar Web.

Dacă ne uităm la sursele de trafic, Similar Web oferă public, gratuit doar datele aferente vizitelor efectuate de pe dispozitive desktop.

Thumbnail

Astfel, 51% din traficul mfe.gov.ro  a fost generat direct (vizitatorii au scris în browserul lor mfe.gov.ro), iar 40% a venit de pe motoarele de căutare.

4,54% din vizitatorii de pe desktop au venit pe portalul MIPE accesând link-uri postate pe alte site-uri (referrals). 66% din vizitele provenind din referrals pe mfe.gov.ro au provenit de le StartupCafe.ro, publicația noastră de antreprenoriat fiind pe primul loc în topul site-urilor care au trimis vizitatori pe platforma MIPE (pe desktop).

 

Thumbnail

 

Românii au fost foarte interesați și de fondurile norvegiene. Finanțatorul în acest caz este Innovation Norway, o bancă a statului norvegian. În septembrie 2021, site-ul Innovation Norway ( innovasjonnorge.no ) a primit 150.000 de vizite, cu aproape 7% mai multe decât în luna august.

 

Thumbnail

 

Majoritatea vizitatorilor (77%) provin din Norvegia, cum este și normal, pentru că este vorba despre site-ul unei instituții norvegiene. Interesant este însă că pe locul al doilea sunt viziatorii din România. 11% dintre vizitele făcute pe innovasjonnorge.no în septembrie au venit din România, potrivit datelor Similar Web pentru dispozitivele desktop.

Dacă ne uităm mai departe la sursele de trafic, aproape 10% dintre vizitele desktop pe site-ul norvegian au fost generate de link-uri puse pe alte site-uri (refferals).

 

Thumbnail

 

Și aici, tot StartupCafe.ro este pe primul loc în topul site-urilor de referință care au trimis vizitatori la portalul innovasjonnorge.no. Practic, cititorii StartupCafe.ro au generat 26,33% din traficul refferals de pe dispozitive desktop, obținut de site-ul oficial Innovation Norway în luna septembrie.

StartupCafe.ro a avut 537.000 de vizite în luna septembrie 2021, conform Similar Web.

 

Thumbnail

Similar Web este o platformă de analiză de trafic pe internet, folosită inclusiv de către marketerii din România pentru a compara rezultatele site-urilor. Platforma a fost fondată în anul 2007, în Israel, de către Or Offer și Nir Cohen. În prezent, are sedii la Tel Aviv, New York și Londra. Compania oferă servicii în sistem freemium - unele servicii pot fi utilizate gratuit, dar profesioniștii plătesc pentru analize de trafic online mai avansate.

SimilarWeb a obținut investiții totale de 240 de milioane de dolari. Printre primii săi investitori se numără și fondul sud-african Naspers, care deține cele mai mari afaceri online din România: eMag, Olx, Autovit.ro, PayU România și altele. În anul 2014, Naspers a condus o rundă de investiții de serie C în valoare de 18 milioane de dolari în platforma de analiză de trafic online.

Parallax

Vizualizari
1733
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri