Claudiu Zamfir

Acțiunea 4.1.1-POC: Luni se semnează primele contracte de finanțare pentru granturile IMM de investiții

Thumbnail

Luni, 17 octombrie, primii 30 de beneficiari vor semna contractele de finanțare pentru granturile IMM din cadrul Acțiunii 4.1.1. - Investiții destinate capacităților de prestare de servicii și retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență, prin care firmele românești eligibile pot obține ajutoare nerambursabile de câte 50.000-500.000 EUR.

Evenimentul în care benerficiarii selectați semnează cu autoritatea de management a Programului Operațional Competitivitate contractele de finanțare are loc la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, din București.

Reamintim că la Acțiunea 4.1.1-POC, în perioada 23-30 august 2022, au fost depuse 673 de proiecte pentru ajutoarele de minimis de câte 50.000-200.000 euro și alte 1844 proiecte pentru ajutoarele de stat de câte 50.000-500.000 euro.

Bugetul total al schemei poate ajunge la o „sumă maximă” de circa 400 milioane de euro, prin mecanismul de supracontractare.

Granturi IMM: Anunțuri în mass-media relevante

Ghidul de finanțare precizează clar acum că la începutul și la finalizarea proiectelor beneficiarii trebuie să publice în mass-media (inclusiv media online) anunțuri/comunicate de presă:

„La începutul şi la finalizarea unui program/ proiect finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, vor fi publicate în mass-media (inclusiv media online) și pe site-ul instituției/ întreprinderii (dacă există un astfel de site) anunţuri sau comunicate de presă. Beneficiarii finanţărilor vor face dovada apariţiei comunicatelor (ştirilor rezultate) sau anunţurilor în mass media relevante pentru program/ proiect la prima cerere de rambursare depusă pentru anunţul de început al proiectului şi la cererea de rambursare finală pentru anunţul de finalizare al proiectului.

Acestea vor conţine valoarea Proiectului (evidenţiind suma finanţării primite din Programul Operaţional Competitivitate), titlul proiectului/ investiţiei, Beneficiarul, rezultatele prevăzute/ obţinute. Dovada apariţiei comunicatelor/ anunţurilor/ ştirilor rezultate se face cu fotocopii, print screen, fotografii, exemplare originale ale materialelor tipărite şamd”.

Cheltuielile cu activitățile obligatorii de publicitate și informare aferente proiectului sunt eligibile din grantul acordat, în limita a 5.000 lei fără TVA.

StartupCafe.ro, publicație cu experiență de 7 ani în presa economică, publică anunțuri/comunicate mass-media pentru proiectele europene.

Preț: 150 EUR fără TVA/anunț publicat.

Comenzi la:

contact@smilemedia.ro

Oferta noastră completă, AICI.

----

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
3355
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri