Raluca Abrihan

Competiţie cu finanţări de 135.000 euro pentru firme cu proiecte inovatoare în domeniul sănătăţii – perioada de inscriere, prelungită

Thumbnail

EIT Health a prelungit perioada de depunere a candidaturilor pentru cele trei competiții dedicate startup-urilor, cu granturi în valoare totală de 135.000 euro pentru inovatorii din domeniul sănătății care doresc să-și transforme ideile inovatoare în soluții comercializabile. Înscrierile se fac până la 15 mai. Cine poate participa.

EIT Health a prelungit înscrierile pentru competițiile sale dedicate startup-urilor până la mijlocul lunii mai, după ce anterior perioada inscrierilor era finalul lunii aprilie.

Competiția pentru startup-uri InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici și foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) și startup-urilor din domeniile de sănătate și IT, care au deja un prototip sau un MVP (produs minim viabil).

Candidații admiși vor primi consiliere și cursuri de formare, finanțare non-dilutive (fără emisiune de acțiuni) în valoare de 8.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri și vor beneficia de o experiență antreprenorială reală în ceea ce privește modul de prezentare a afacerii în fața unui grup de experți.

Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentării, vor câștiga 60.000 euro. Câștigătorul primește 25.000 euro, locul al doilea este premiat cu 20.000 euro, iar cea de-a treia echipă primește 15.000 euro pentru dezvoltarea unui MVP sau prototip. Primele 6 echipe își pot prezenta proiectele în fața unui juriu internațional din care fac parte reprezentanți ai principalilor parteneri EIT Health.

EIT Health oferă oportunități și pentru startup-uri mature și IMM-uri, vizând China prin programul Go2China. Programul oferă cunoștințe privilegiate, acces la CR-uri, factori cheie de luare a deciziilor și reprezentanți de nivel înalt ai guvernului din Shenzhen. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost extins până la data de 14 mai.

EIT Health dezvoltă startup-urile prin programele sale de formare

Smart Ageing Bootcamp, cu o durată de 8 săptămâni, este un program european de validare care se axează pe produsele sau serviciile destinate îmbunătățirii vieții persoanelor în vârstă, vizând clienți cu vârsta de peste 50 de ani. Soluțiile pot face parte din domenii precum tehnologia medicală, biotehnologia sau sănătatea digitală. Acestea pot implica auto-gestionarea sănătății, intervenția asupra stilului de viață, gestionarea pierderilor funcțiilor organismului și tratarea și gestionarea bolilor cronice. Formarea include 11 etape pentru întâlniri cu clienții, startup-urile și investitorii, și totalizează peste 500 de întâlniri, iar termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 12 mai.

Venture Lab este un program accelerator de patru luni, care se desfășoară în Budapesta, dedicat echipelor și IMM-urilor aflate în faza de concept, din domeniul biotehnologiei, tehnologiei medicale, e-sănătății, științelor naturale și asistenței medicale. În mod ideal, proiectele sprijinite se află la etapa de pre-incubație, incubație sau dezvoltare timpurie. Scopul instruirii este dezvoltarea competențelor de business individuale și în echipă și furnizarea de formare și educație în domeniul cercetării, în vederea dezvoltării oportunităților de afaceri. Termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 11 iulie.

Parallax

Vizualizari
482
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri