Claudiu Zamfir

Start Up Nation 2017: Banca Transilvania a aprobat cele mai multe credite-punte pentru antreprenori (oficial)

Thumbnail

Banca Transilvania a aprobat cele mai multe credite-punte antreprenorilor care s-au calificat la ajutoarele nerambursabile de la stat de maximum 200.000 de lei prin programul Start Up Nation 2017, potrivit informațiilor oficiale comunicate, miercuri, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„Având în vedere numărul creditelor aprobate de către bănci (3234) și numărul dosarelor aflate încă în analiză la bănci (809), estimăm că, începând cu luna ianuarie, se vor prezenta la decont în jur de 4043 beneficiari care au optat pentru credit. În afara acestora vor ajunge la decont și aplicanții care au optat pentru cerere de plată. Se observă, la un calcul simplu, că suma de 670 de milioane lei de plată va fi epuizată imediat și restul de credite de angajament vor fi necesare la începutul anului 2018 încă din prima lună” - a spus ministrul Ilan Laufer.

Declarația integrală a ministrului Ilan Laufer:

"Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, Premierul Mihai Tudose mi-a cerut să fac o informare referitoare la stadiul și situația implementării programului România Start-Up Nation, cel mai ambițios program de finanțare dedicat antreprenorilor la început de drum, implementat până acum în România.

 

Constat cu tristețe că sunt foarte mulți cei care vor să dezinformeze pe marginea acestui program în care eu, ca ministru, am crezut chiar din prima zi și cred și astăzi.

 

Programul Start-up Nation se află în stadiul normal al derulării lui și cred cu tărie că rezultatele pe care le va aduce într-un interval de timp atât de concentrat în economia națională vor fi unice în Europa.

 

Datele la zi sunt următoarele:

1. Dosare verificate de către cei 76 de angajați existenți în toate cele 8 Agenții Teritoriale: 10.000;

2. Acorduri de finanțare semnate personal cu fiecare în parte de către cei 76 de angajați existenți în cadrul Agențiilor: 8444;

Tot volumul de muncă de mai sus a fost depus într-un interval de 5 luni calendaristice din momentul lansării înscrierii electronice (15 iunie) și momentul limita de semnare a tuturor contractelor (15 noiembrie);

3. Credite punte aprobate de instituțiile partenere până în acest moment:

- 1342 Banca Transilvania

- 1214 BCR

- 678 CEC

Total 3234 credite punte aprobate

 

Ceea ce înseamnă că peste 640 mil. lei stau în acest moment la dispoziția celor care au semnat acordurile de finanțare și au aplicat pentru un credit punte.

 4.  Dosare transmise de bănci la FNGCIMM:

- 771 BCR din care 317 aprobate;

- 1184 BT din care 511 aprobate;

- 718 CEC din care 136 aprobate.

 Total 2673 transmise la FNGCIMM, din care DOAR 964 aprobate de către FNGCIMM.

 

5. Dosare aflate înca în analiză la bănci:

- 443 BCR;

- 147 BT;

- 219 CEC

Total 809

6. Având în vedere numărul creditelor aprobate de către bănci (3234) și numărul dosarelor aflate încă în analiză la bănci (809), estimăm că, începând cu luna ianuarie, se vor prezenta la decont în jur de 4043 beneficiari care au optat pentru credit. În afara acestora vor ajunge la decont și aplicanții care au optat pentru cerere de plată. Se observă, la un calcul simplu, că suma de 670 de milioane lei de plată va fi epuizată imediat și restul de credite de angajament vor fi necesare la începutul anului 2018 încă din prima lună.

7. Toți cei care au depus cerere de plată sau rambursare au fost programați pentru certificare. Banii sunt în conturile agențiilor teritoriale și deja se efectuează deconturi și plăți zilnic.

8. Menționez că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat nu are niciun control asupra celor două fonduri implicate în proiectul Start-Up Nation (FNGCIMM și Fondul de contragarantare) acestea fiind în coordonarea directă a Ministerului Finanțelor Publice.

În final vreau să le mulțumesc tuturor celor din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și din Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare Export pentru implicarea în realizarea acestui obiectiv extrem de important din programul de guvernare, cu toate că anul acesta resursa noastră umană a fost mult subdimensionată pentru Start-Up Nation, colegii mei făcând voluntariat peste program și în weekend că să finalizăm semnarea acordurilor în conformitate cu procedura de finanțare și angajamentele luate."

Parallax

Vizualizari
1469
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri