Claudiu Zamfir

De la 1 mai 2022, schema de ajutoare de stat pentru investiții de cel puțin 1 milion EUR, prin HG 807

Thumbnail

Schema de ajutoare de stat pentru investiții de cel puțin 4,5 milioane lei (1 milion euro la momentul instituirii ei) se va relua de la 1 mai, în forma modificată a HG 807/2014, a anunțat joi premierul.

„Suntem de asemenea preocupaţi de a asigura reglementările necesare, pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de măsura pe care am stabilit-oîn acest pachet de măsuri şi cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie să beneficieze de sprijinul statului”, a spus Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

Guvernul are în vedere un buget de 200 milioane euro pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, prin acordarea unui ajutor de stat, din bugetul național, pentru încurajarea investiţiilor în valoare de peste 1 milion de euro, cu efect de dezvoltare regională.

Măsura este veche de 8 ani, dar acum a fost inclusă și în noul pachet „Sprijin pentru România”, anunțat de politicienii de la guvernare, PNL-PSD-UDMR.

Reamintim că schema de ajutoare de stat pe HG 807 urmează să fie modificată, noul proiect de hotărâre de Guvern fiind publicat în dezbatere de Ministerul de Finanțe.

 

Parallax

Vizualizari
6204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri