Smile Media

[P] Interviu: An provocator pentru managerii de Start-Up. Cum gestionăm productiv?

Thumbnail

Peisajul economic și fiscal de la începutul lui 2019 conține câteva provocări serioase pentru managerii de IMM-uri. Ordonanța 114 din 28 decembrie 2018 produce deja efecte și a condus la creșterea salariului minim și instituirea unor taxe noi pentru companiile din domeniul telecomunicațiilor și energiei, precum și pentru bănci. Așa numita „ordonanță a lăcomiei”, printr-un efect de domino, a condus la apariția unor efecte economice imediate, de la creșterea cursului de schimb valutar, la încărcarea bugetelor companiilor cu cheltuieli suplimentare.

Pentru a face față acestor noi provocări, pe lângă cele deja estimate, managerii trebuie să se poată baza pe un instrument de business care îi ajută să evalueze poziția financiară a companiei, să intervină pentru a stopa sursele de pierderi și să creeze scenarii de investiții adecvate. Un astfel de instrument este softul de contabilitate WizCount. Stăm de vorbă cu doamna Anca Cirstoiu, Division Manager Small & Medium Business la Wizrom Software, compania care dezvoltă programul de contabilitate WizCount.

- Doamna Cirstoiu, cum apreciați efectul Ordonanței 114 asupra clienților dumneavoastră care utilizează softul de contabilitate WizCount?

- În primul rând, impactul este extrem de puternic pentru IMM-urile ce au relații comerciale cu furnizori din spațiul UE. Acest lucru înseamnă că firmele primesc încasările în lei și efectuează plăți în Euro. Creșterea cursului de schimb valutar i-a influențat negativ, deoarece vor înregistra pierderi în contabilitate.

În aceeași situație se află și companiile care au contracte de leasing operațional sau linii de credit în Euro.

- Cum pot aceste companii să facă față situației prin utilizarea softului de contabilitate WizCount?

- Softul financiar-contabil WizCount le permite clienților noștri să păstreze gestiunea contabilă în mai multe valute. Conversia leu-Euro sau leu-USD se face automat pentru a le permite managerilor să aibă o imagine clară a nivelului de profit sau pierdere din cursul de schimb valutar. În plus, prin combinarea acestor informații cu analiza bugetelor contabile, vor putea crea planuri de redresare pentru companie – inclusiv creșterea prețurilor, care este, din păcate, singura soluție pe termen scurt.

- Însă aceasta nu este singura problemă a clienților dumneavoastră. A crescut și salariul minim pe economie…

- Da, așa este. Însa este important de notat că această creștere a salariului nu reprezintă și o creștere a productivității angajaților. Ei vor oferi aceeași plus valoare companiei. Deci, avem salarii mai mari, aceeași productivitate, aceasta înseamnă un efort financiar mai mare pentru companie. Iarăli, situația astfel creată se va reflecta în prețurile mărite pentru produse și servicii.

- Cum pot managerii să calculeze corect aceste prețuri mărite cu ajutorul programului de contabilitate WizCount?

- Mulți din clienții noștri folosesc acest software contabilitate pentru a crea scenarii financiare pe centre de profit. WizCount permite crearea unui număr mare de rapoarte standard sau personalizate, cu prezentare grafică intuitivă. Prin analize comparative și istorice, managerii pot face o predicție privind evoluția vânzărilor după aplicarea măririi de prețuri.

În plus, unii clienți folosesc softul de contabilitate WizCount împreună cu programul de salarizare WizSalary. Astfel, ei au o imagine integrată asupra evoluției bugetului de cheltuieli pentru diferența de curs valutar și salarii.

- Ce alte decizii strategice pot lua managerii care utilizează programul de contabilitate WizCount?

- Foarte multe. WizCount oferă o radiografie a companiei, atât pentru conturile de profit și pierdere, cât și pentru fluxul de numerar. Prin analiza rapoartelor generate de software contabil WizCount, managerii pot lua și alte decizii strategice. De exemplu, pot identifica acele conturi de client care generează pierderi în loc de profit. Astfel, managerii pot decide sa marească tarifele sau chiar să renunțe la respectivii clienți.

De asemenea, se poate face o analiză a departamentelor și punctelor de lucru ale companiei -  ceea ce noi numim centre de cost. Astfel, un manager poate afla exact ce funcționează corespunzător și ce nu.

- Vorbind despre lucrurile care funcționează - cum pot identifica managerii oportunități de investiții cu ajutorul softului de contabilitate WizCount?

- Aș vrea să precizez la acest moment că WizCount le oferă managerilor mai mult decât contabilitate. Este mai degrabă un asistent financiar care ține sub control toate aspectele financiar-contabile ale companiei. De exemplu, WizCount oferă un modul care permite administrarea contractelor și un modul dedicat companiilor din domeniul property management.

Trecând la subiectul în discuție, managerii pot identifica anumite tendințe ale pieței prin evoluția vânzărilor și prin analize comparative între centrele de cost. De asemenea, se poate monitoriza în timp real nivelul lichidităților, deci atunci când apare un surplus acesta poate fi utilizat pentru investiții strategice.

Wizrom Software dezvoltă o gamă completă de soluții de business care vă ajută să luați cele mai bune decizii în afaceri și în administrarea personalului. Vizitați www.wizrom.ro sau solicitați oferte personalizate la adresele de email sales@wizrom.ro și office@wizrom.ro sau la numărul de telefon +40 742 035 496.

 

Parallax

Vizualizari
531
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 412
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri