Claudiu Zamfir

Noi investiții de 2,3 miliarde dolari pentru companii tech din toată lumea, prin două fonduri lansate de americanii de la Index Ventures

dolari-dreamstime.

Startup-urile de tehnologie din toată lumea, precum și companiile aflate în expansiune globală vor putea obține noi investiții, în schimbul unui pachet de acțiuni, prin două fonduri în valoare totală de 2,3 miliarde de dolari, lansate oficial, miercuri, de firma americană de capital Index Ventures.  

Cele două noi fonduri Index sunt împărțite astfel: 

  • 800 de milioane de dolari în Index Ventures XII. Acesta este al 12-lea fond de capital de risc lansat de Index, vizând startup-uri de tehnologie din întreaga lume. 
  • 1,5 miliarde de dolari în Index Ventures Growth VII. Acesta este cel de-al șaptelea fond de growth al Index, vizând companii IT în plină expansiune internațională. 

Investitorii americani consideră că piața globală se află acum „în pragul unei transformări semnificative din punct de vedere generațional”, determinate de 3 factori convergenți și combinativi:

  1. Ascensiunea inteligenței artificiale: „AI este un accelerator masiv al inovației, transformând lumea așa cum o cunoaștem – de la consumatori la firme, asistență medicală și nu numai”.
  2. Creșterea experienței tehnologice: „Masa critică de talente cu experiență care au lucrat în startup-uri și în companii scale-up accelerează transferul de cunoștințe și alimentează creșterea”.
  3. Globalizarea antreprenoriatului: „Fie că ești un imigrant care se mută într-un hub existent, sau construiești în țara ta de origine ori lansezi o afacere de la distanță, acum există investitori, talente și rețele de sprijin pentru a te ajuta să-ți pui ideile în practică”.

„În deceniul următor, lumea se va schimba mai rapid decât s-a schimbat în ultimii 30 de ani” - crede Index Ventures. 

Compania americană de investiții are echipe multilingve la San Francisco, New York, Londra și parteneri la Berlin și Tel Aviv. 

De-a lungul timpului, 108 startup-uri finanțate de Index au ajuns unicorni (au vost evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari), 23 au ajuns decacorni (cel puțin 10 miliarde de dolari), iar 57 de companii s-au listat pe bursă. 

Index Ventures a finanțat companii tech importante, precum: Facebook, Revolut, Dropbox, Etsy, Roblox, Robinhood, Slack, Wise, Skype, Discord, Patreon.
 

Parallax

Vizualizari
122
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri