Denisa Crăciun

Investitorii de pe platforma românească SeedBlink, 342 milioane EUR pentru finanțarea a 250 de startup-uri, în 4 ani

SeedBlink

Platforma online românească SeedBlink, prin care antreprenorii pot obține finanțări de la investitori individuali, transmite marți, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că a mobilizat în cei 4 ani de la înființare 342 de milioane EUR pentru investiții în startup-uri europene de tehnologie.

În 2023, platforma a încheiat 53 de tranzacții în 20 de domenii tehnologice diferite. Din această listă fac parte startup-uri precum Flowx.AI, Dronamics și Alcatraz AI.

Pentru cei 4 ani de activitate, platforma raportează active de 815 milioane EUR și spune că a mobilizat 342 milioane EUR pentru investiții în peste 250 de startup-uri din 15 țări, dintre acestea, 67 milioane EUR fiind strânse prin intermediul comunității de investitori SeedBlink.

Platforma oferă trei tipuri principale de oportunități de investiție: runde co-investite de VC-uri, sindicalizări și Community Stars, pentru startup-uri de la pre-seed până la seria B, cu investiții cuprinse între 50.000 și 2 milioane EUR.

În 2023, cea mai mare parte a rundelor a fost destinată finanțărilor de tip Seed - 41%. Pe de altă parte, primele cinci verticale finanțate, în funcție de suma mobilizată, au fost Enterprise SaaS (67 mil. EUR), AI/ML (55 mil. EUR), FinTech (9 mil. EUR), Marketplace (8,5 mil. EUR) și MedTech (5,5 mil. EUR).

„Creșterea inflației, volatilitatea burselor, o recesiune globală iminentă, războaie internaționale nedorite și multe altele au limitat revenirea post-pandemică. Dar, în ciuda acestor forțe semnificative, SeedBlink a continuat să susțină unele dintre cele mai inovatoare start-upuri din Europa, care construiesc produsele și serviciile care vor modela lumea de mâine”, a declarat Andrei Dudoiu, President of BoD SeedBlink.

„În 2024, ne concentrăm și mai mult pe simplificarea equity și consolidare. Vor urma lucruri interesante în acest an. Ne așteptăm ca anul acesta să fie unul mai bun pentru start-upurile din domeniul tehnologiei ca urmare a trei motive esențiale: o revenire a creșterii economice, posibile majorări ale investițiilor fondurilor de capital și o evoluție pozitivă pe segmentul IPO-urilor”, a adăugat Carmen Sebe, CEO SeedBlink.

Cea mai mare valoare a portofoliului unui investitor pe platformă este de peste 900.000 EUR, cu 49 de investiții, media fiind de 6.200 EUR pentru un investitor de retail și de 44.000 EUR pentru un investitor sofisticat. De altfel, 25% din toate portofoliile includ cinci sau mai multe companii. Valoarea medie a ticketului de investiție este de 5.600 EUR , 50% din valoarea totală investită este formată din tickete de 10.000 EUR, iar cel mai mare este de 500.000 EUR. Investitorii recurenți reprezintă 47,5% din investitorii activi.

Managementul platformei intenționează, printre altele, ca în 2024 să extindă oportunitățile de investiții, oferind inclusiv posibilitatea de a coinvesti în companii mature și să dezvolte piața secundară cu instrumente convertibile.

Parallax

Vizualizari
2605
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri