Claudiu Zamfir

10 idei de afaceri românești: spălătoria auto care vine la client, magazine online pentru fermieri și altele

Thumbnail

Zece echipe de antreprenori români au dezvoltat idei de afaceri din cele mai diverse domenii, de la servicii de spălătorie auto cu deplasare la client până la generare de site-uri de comerț online pentru producătorii agricoli.

Cele 10 echipe s-au calificat în finala fazei pe România a competiției Social Impact Award și vor beneficia de  mentorat, conversații cu experți, webinarii de antreprenoriat și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă, cu sprijinul a 30 de oameni de afaceri cu experiență.

Pe 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 de euro pentru cele mai bune 3 echipe și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie în Viena.

Cele 10 idei de afaceri românești finaliste în 2021:

  • AgriHub. Oferă micilor producători o metodă rapidă de a-și construi o prezență online prin generarea unui magazin online optimizat.
  • Befriended. Este o aplicație în domeniul sănătății mintale cu scopul de a oferi servicii în domeniu către un grup mai larg de persoane.  
  • iScreen. Un produs digital ce oferă utilizatorilor un to-do list pentru teste de screening personalizate pentru a reduce mortalitatea din bolile ce pot fi prevenite.
  • On Angel Wings. Proiectul are la bază terapia prin balet pentru victimele violenței domestice, fundamentată în baza unor elemente de fond necesare pentru prelucrarea traumelor.
  • Polymore. Un sistem ce ajută companiile de reciclare să identifice în timp real generatorii de deșeuri ce nu sunt sortate corespunzător prin instalarea unor camere de luat vederi pe mașinile de colectare.
  • Precious Circuit. Precious Circuit își propune crearea de bijuterii și accesorii prin utilizarea în procesul de producție a deseurilor electrice și electronice (DEEE)reciclate, reintroducându-le în circuitul economic.
  • Sacosh. Sacosh este un brand de sacoșe din material plastic și textil reciclat.
  • Vehicool. Vehicool este aplicația care aduce spălătoria auto acasă sau la birou cu utilizarea a doar 2 litri de apă și soluții biodegradabile.
  • VerdeFresh. VerdeFresh este o companie de agricultura urbană sustenabilă, care își propune sa micșoreze perioada dintre recoltare și consum la o singura zi.
  • Verdoo. Verdoo ajută utilizatorii să descopere cele mai bune oferte, în timp ce plantează gratuit copaci pentru a le compensa amprenta de CO2.

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate la ediția aniversară de 10 ani în România, parte din rețeaua celor 18 țări din Europa, Asia și Africa.

În România, competiția Social Impact Award este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions - organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv.

 

Parallax

Vizualizari
2569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri