Redacția StartupCafe.ro

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității din România

BT

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității și devine semnatarul din industria financiar – bancară cu cei mai mulți angajați în România.

Aderarea înseamnă pentru BT angajamentul public de aliniere la principiile europene privind diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea, cu impact în rândul celor peste 11.600 de angajați din companiile sale din România: Banca Transilvania, BT Asset Management, BT Capital Partners, BT Code Crafters, BT Direct, BT Leasing, BT Mic, BT Pensii, ICC, Idea::Broker de Asigurare, Idea::Leasing și Salt Bank.

Pe lângă politicile interne și propriile obiective de ESG (Environmental, Social, Corporate Governance – mediu, oameni și guvernanță corporativă), Carta Diversității ajută Grupul Banca Transilvania să fie parte a unui ecosistem internațional, Platforma Europeană a Cartelor Diversității, care facilitează accesul la resurse și bune practici în managementul diversității.

„Leadership-ul diversității este un avantaj strategic dacă se regăsește în stilul managerial al unei companii. Managerii pot fi catalizatorii unei gândiri incluzive, ceea ce are ca efect un comportament incluziv și o cultură organizațională în care diferențele dintre angajați sunt respectate și valorizate. Diversitatea este obiectivul, iar incluziunea este mijlocul”, declară Ӧmer Tetik (foto), Director General, Banca Transilvania.

„Salutăm decizia Grupului Banca Transilvania de a adera la platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Semnatarii noștri vor aprecia schimbul de bune practici și opiniile specialiștilor BT”, afirmă Dana Oancea, Co-fondatoare și Project Manager al Cartei Diversității din România.

Grupul Banca Transilvania & cultura organizațională de tip constructiv

  • BT are o cultură organizațională de tip constructiv, conform studiului realizat în 2023 de Human Synergistics, ceea ce înseamnă că încurajează atingerea obiectivelor prin intermediul dezvoltării oamenilor, munca în echipă și sinergia. Apartenența, altruismul și afilierea sunt dimensiuni puternic reprezentate în cultura organizațională a Băncii Transilvania.
  • La BT, headline-ul 2023 este Anul Colegului, cu accent pe empatie și găsirea de soluții.
  • În 2022 și 2023, circa 2.450 de angajați BT, din care peste 1.600 sunt manageri, au parcurs aproape 1.450 de ore de curs despre egalitatea de șanse și prevenirea discriminării la locul de muncă.
  • Peste 80% dintre angajații BT participă constant la sondajele interne de evaluare a băncii ca angajator, iar eNPS-ul (Employee Net Promoter Score - indicatorul de apreciere) este în creștere de la un an la altul.
  • Aproape 50% din angajatele echipei Grupului BT (România), și anume peste 4.000, sunt mame cu copii de până în 18 ani.
  • Media de vârstă a echipei Grupului BT este de 38 de ani.

Platforma Europeană a Cartelor Diversității reunește peste 14.500 de semnatari, care sunt instituții publice și private din 26 de țări, și are impact pozitiv direct asupra a peste 17 milioane de angajați.

 

Parallax

Vizualizari
147
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri