Raluca Abrihan

Premii totale de 200.000 dolari pentru antreprenorii sociali şi IT. Cine se poate înscrie în competiţie

Thumbnail

Google Cloud şi SAP lansează "Circular Economy 2030", o competiție globală dedicată antreprenorilor sociali care sunt invitați să-și prezinte ideile pentru soluții software bazate pe machine learning și analytics până pe 17 martie 2019. Ce finanţări pot primi proiectele şi ce criterii trebuie să îndeplinească.

Proiectele trebuie să includă propuneri pentru crearea unei economii circulare în care consumul și poluarea sunt minimizate prin reciclare, refolosire, renovare și reparare.

Competiția a fost anunțată în cadrul World Economic Forum care a avut loc la Davos, Elveția, între 22 și 25 ianuarie 2019. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 17 martie, iar cei cinci finaliști vor fi anunțați în cadrul evenimentului Google Cloud Next Conference din 9 aprilie.

Aceștia vor fi invitați să participe la un hackathon on-site pe 12 aprilie, la San Francisco, câștigătorul fiind premiat cu un cec în valoare de 100.000 de dolari și beneficii precum participarea la tabăra Startups’ Bootcamp organizată de Google Cloud și un program de mentorship one-on-one.

Ceilalți patru vor primi câte 25.000 de dolari. Câștigătorii vor fi anunțați pe 7 mai la SAPPHIRE NOW.

Criteriile de departajare pentru modele de business propuse sunt originalitatea, viabilitatea, impactul potențial și inovația tehnologică.

Fiecare propunere trebuie să includă un model de business viabil care să promoveze agenda SDG 12 lansată de Națiunile Unite și un plan de a utiliza soluțiile SAP și Google Cloud pentru a obține o idee originală scalabilă.

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins, iar poluarea și deșeurile sunt minimizate. Un astfel de model economic poate genera 4.5 trilioane de dolari până în 2030.

Anul trecut, cererea de resurse la nivel global a fost de 1.7 ori mai mare decât cea pe care Pământul o poate susține într-un an. Conform Global Footprint Network, până în 2030, populația Terrei va avea nevoie de 2 planete pentru a face față consumului de resurse.

Ca parte a inițiativei Circular Economy 2030, SAP și Google Cloud colaborează cu experți în domeniul economiei circulare și dezvoltare sustenabilă din cadrul UN Environment, Fundația Ellen MacArthur, organizația WWF – World Wide Fund și rețeaua Global Partnership for Sustainable Development Data.

Parallax

Vizualizari
1622
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri