Claudiu Zamfir

Noi fonduri de investiții de 2 miliarde dolari pentru firme IT, prin Index Ventures

Thumbnail

Startup-urile și firmele IT mai mari vor putea obține finanțări de capital de risc prin două noi fonduri în valoare totală de 2 miliarde de dolari, lansate joi de compania de investiții Index Ventures, cu sedii la San Francisco, Londra și Geneva.

800 de milioane de dolari sunt alocați fondului „Index Ventures 10”, axat pe runde de investiții de serie A și mai mici, în startup-uri de tehnologie. Rundele de serie A sunt considerate a fi de regulă în jurul a 4-7 milioane de dolari și pot ajunge la 15 milioane de dolari.

1,2 miliarde de dolari vor fi distribuiți prin „Index Growth 5”, destinat investițiilor în companii IT cu experiență, aflate în expansiune globală.

„Suntem mândri că am strâns 2 miliarde de dolari în noi fonduri pentru a susține generația următoare de antreprenori” - spun cei de la Index Ventures.

De-a lungul timpului, Index Ventures a investit în startup-uri de tehnologie, care au ajuns în prezent giganți IT, cum ar fi Facebook, Dropbox, Deliveroo, Etsy, OZON.ru, PatreonTransferWise, Robinhood.

Cei de la Index Ventures pot fi găsiți AICI.

----

Citește și:

 
Parallax

Vizualizari
1400
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri