Claudiu Zamfir

Funcția Facebook Community Help, disponibilă și în România, în crizia coronavirus COVID-19

Thumbnail

Începând de joi, și utilizatorii români ai Facebook pot să ceară ajutor sau să le ofere sprijin celor afectați de coronavirusul COVID-19, prin intermediul funcției Community Help, a anunțat compania americană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Noua funcție, adaptată pentru situația actuală facilitează procesul prin care oamenii pot găsi sprijin, le pot oferi ajutor celor din jurul lor care sunt afectați de COVID-19 și pot contribui cu donații la strângerile de fonduri.

Community Help  poate fi accesată în Centrul de Informații sau pe pagina facebook.com/covidsupport. Vine în sprijinul lor pentru orice activitate care își propune să îi ajute pe cei din jur, de la livrarea cumpărăturilor pentru persoanele vârstnice și până acțiuni de voluntariat pentru distribuirea de mâncare prin băncile de alimente locale.

Community Help a fost lansată în 2016, ca parte a inițiativei Situații de criză, pentru a-i ajuta pe oameni să beneficieze de sprijinul de care au nevoie în urma dezastrelor naturale.

Acum însă este prima dată când Facebook utilizează Community Help într-o criză de sănătate globală.

De asemenea, Facebook a lansat Centrul de informaţii despre coronavirus COVID-19, unde utilizatorii pot accesa cele mai noi știri de la autoritățile de sănătate locale și globale, alături de bune practici și informații despre prevenție. Centrul de informații, care poate fi vizitat la facebook.com/covid19 este în prezent disponibil în peste 30 de țări și urmează să fie extins către noi locații în zilele următoare.

Până în prezent, peste 1 miliard de oameni au acces la resurse oferite de autoritățile de sănătate, prin intermediul Centrului de informații și pop-up-urilor educaționale de pe Facebook și Instagram, și mai mult de 100 de milioane dintre aceștia au ales să afle mai mult, accesând conținutul disponibil.

Parallax

Vizualizari
209
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri