Raluca Abrihan

57 de startup-uri au devenit “unicorni”, anul trecut. Topul ţărilor cu cele mai multe astfel de firme

Thumbnail

Anul trecut, 57 de firme au ajus la stadiul de “unicorn” - să fie evaluate la peste 1 miliard de dolari, potrivit World Economic Forum. Printre acestea se numără Reddit, Coinbase sau Deliveroo.

 

Dacă în 2016 numărul startup-urilor care treceau de pragul de “unicor” a fost de 43, anul trecut numărul acestor firme a crescut 14 nume impotante. Însă, recordul a fost bătut în 2015, când 81 de startup-uri au ajuns să aibă o evaluare de peste 1 miliard de dolari.

Cei mai mulţi “unicorni” sunt din Statele Unite (32), urmate de China (18), Marea Britanie (4), Emiratele Arabe Unite (1), India (1) şi Indonezia (1).

Compania care se află în fruntea clasamentului “unicornilor” de anul trecut este din China şi a fost evaluată la peste 20 de miliarde de dolari. Tautiao este o platformă de ştiri, care foloseşte inteligenţa artificială (AI) pentru a le recomanda utilizatorilor articole în funcţie de interesele lor.

Printre cele mai cunoscute firme din acest clasament se numără: reţeaua de socializare, Reddit, cea mai mare bursă de bitcoin şi alte monede virtuale, Coinbase sau compania delivrări Deliveroo.

Thumbnail
Sursa grafic: Visual Capitalist via weforum.org

Termenul de “unicorn” a fost introdus, relativ recent, în terminologia din industria de investiţii cu capital de risc şi a fost popularizat de Aileen Lee, fondatoare a fondului de investitii Cowboy Ventures, după ce Bill Gurley, general partner în firma de investiţii Benchmark, a emis ipoteza că încrederea ridicată a investitorilor din Silicon Valley şi creşterea rapidă a numarului de “unicorni” este primul pas către o nouă bulă speculativă.

Citeşte mai multe despre unicori aici.

Sursa: weforum.org

Parallax

Vizualizari
1955
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri