Claudiu Zamfir

Aplicația Robinhood, fondată de un bulgar, a ajuns să valoreze 7,6 miliarde de dolari

Thumbnail

Aplicația de mobil Robinhood, prin care utilizatorii fac tranzacții bursiere, a primit luni o investiție de 323 de milioane de dolari.

Astfel, startup-ul american Robinhood Markets Inc., ce deține aplicația, spune că a ajuns să valoreze 7,6 miliarde de dolari.

Runda de finanțare serie D a fost condusă de fondul de investiții DST Global, cu participarea unor investitori ca Ribbit Capital, NEA, Sequoia și Thrive Capital.

Startup-ul american spune că va folosi banii pentru a-și continua „misiunea de a democratiza finanțele pentru toți”.

În cei 6 ani de existență, Robinhood a atras investiții totale de 862 de milioane de dolari, cu cea de luni, potrivit Crunchbase.

Născut la Varna, miliardar în Silicon Valley

Thumbnail

Vlad Tenev și Baiju Bhatt. Foto: Facebook

Startup-ul Robinhood a fost înființat în aprilie 2013, de Vladimir Tenev și Baiju Prafulkumar Bhatt, care au devenit între timp miliardari în dolari. Startup-ul financiar are sediul central în zona Silicon Valley, mai exact în orașul Menlo Park, statul american California, în care este și sediul principal al Facebook.

Tenev avea 25 de ani când a înființat startup-ul. El s-a născut în Bulgaria, la Varna, dar trăiește în SUA de la vârsta de 4 ani, când a emigrat la Washington împreună cu părinții săi.

Baiju Prafulkumar Bhatt, care avea 28 de ani când a fondat aplicația, s-a născut în SUA într-o familie de imigranți veniți din India.

Cei doi co-fondatori s-au întâlnit la Universitatea Stanford, unde erau studenți.
 
Aplicația Robinhood vrea să „democratizeze finanțele”, dând posibilitatea utilizatorilor să cumpere și să vândă acțiuni la companii listate la bursă. Prin aplicație se pot face tranzacții și cu dețineri la fonduri de investiții.

Parallax

Vizualizari
13851
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri