Claudiu Zamfir

Fond de investiții de 100 milioane dolari pentru startup-uri eco din Europa și SUA

dolari-dreamstime

Startup-urile europene care dezvoltă tehnologii ecologice vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții de 100 de milioane de dolari axat pe Climate Tech, lansat de suedezii de la Pale Blue Dot.

„Suntem copleșiți de încrederea comunității noastre și încântați să investim în continuare în antreprenori ambițioși care rezolvă cele mai mari probleme climatice ale noastre” - a anunțat, vineri, firma suedeză de investiții, pe Twitter.

Ajuns la al doilea fond de Climate Tech, Pale Blue Dot va acorda investiții seed sau pre-seed cu valori medii în jurul a 500.000-2 milioane de euro unor startup-uri din Europa și SUA, potrivit Tech.eu.

Fondul caută startup-uri care dezvoltă tehnologii prietenoase cu mediul, preponderent în domenii ca industria alimentară, agricultura, industria, transportul și sectorul financiar.

Firma de investiții a împrumutat numele unei fotografii celebre realizate în anul 1990 de sonda  Voyager 1, cu Pământul surprins în imagine de la mare distanță, ca un punct mic și albastru-pal, care abia se vede în imensitatea cosmică.

Parallax

Vizualizari
506
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri