Redacția StartupCafe.ro

FNGCIMM: Câți beneficiari Start-Up Nation și Femeia Antreprenor au cerut garanții de la stat

Romanii prefera sa se imprumute de la familie sau prieteni

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a transmis, joi, câți antreprenori beneficiari ai programelor Start-Up Nation și Femeia Antreprenor au apelat la creditele bancare cu garanții de stat.

550 de garanții în nume și cont propriu în valoare de peste 87 milioane lei sunt în diverse stadii de analiză și aprobare, a anunțat, joi, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

FNGCIMM implementează cadrul convenţional în baza căruia beneficiarii programelor Start-Up Nation si Femeia Antreprenor pot accesa credite acordate de băncile comerciale partenere, obligaţiile de rambursare fiind garantate de FNGCIMM, în calitate de fideiusor.

  • În prezent, în cadrul Programului Start-Up Nation, se află în diverse stadii de analiză și aprobare peste 440 de garanții în nume şi cont propriu în valoare de peste 70 milioane lei pentru finanțări de peste 88 milioane lei, FNGCIMM construind un parteneriat cu cele şapte instituţii financiar-bancare implicate în program.
  • Programul Femeia Antreprenor înregistrează peste 100 solicitări de garantare în valoare de aprox. 16,8 milioane lei pentru finanțări de peste 22 milioane lei.

Prin Programul Start-Up Nation, antreprenorii pot beneficia de garanţii individuale în valoare de maximum 160.000 lei, aferente unor finanţari cu o valoare maximă de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de finanţator.

Are acces la garanția FNGCIMM orice beneficiar înființat după data de 1 ianuarie 2020, inclusiv startup, care se încadrează în categoria IMM în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare și care îndeplinește condițiile de eligibilitate conform reglementărilor interne ale finanţatorului, cum ar fi:

  • nu este întreprindere în dificultate financiară;
  • nu se află în procedura de insolvenţă, procedură de executare silită, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială;
  • nu se află în interdicție de a emite cecuri și nu figurează cu incidente majore cu bilete la ordin în ultimele 6 luni;
  • nu înregistrează datorii restante la bugetul statului etc.

Împărţirea riscului de credit între bancă şi FNGCIMM este remunerată printr-un comision de garantare de max. 2,6 % iar cheltuielile financiare aferente garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari pentru realizarea proiectelor acceptate în cadrul Programului Start-up Nation sunt cheltuieli eligibile în cadrul programului.

Pentru a accesa, prin Programul Femeia Antreprenor, garanții individuale în valoare de maximum 160.000 lei, aferente unor finanţari cu o valoare maximă de 200.000 lei, firmele beneficiare trebuie să se încadreze în categoria IMM în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 și să aibă cel puţin unul dintre asociați femeie, care deţine cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii.

Garanţiile aferente finanţărilor acordate beneficiarilor Programelor Start-Up Nation și Femeia Antreprenor sunt acordate pe toată durata finanţării, în limita unui plafon de garantare și în termenii convenţiilor încheiate cu băncile.

Parallax

Vizualizari
1683
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri