Smile Media

Finanțări nerambursabile de peste 18 milioane EURO disponibile pentru companiile private din România – Programul SMEs Growth Romania – Dezvoltarea IMM-urilor în România

Thumbnail

Programul SME’s Growth România, gestionat de Innovation Norway în calitate de Operator de Fond, este un program de finanțare din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene care se adresează companiilor private din România care doresc să investească în tehnologii prietenoase cu mediul sau să dezvolte produse sau servicii noi, care vor conduce la creșterea cifrei de afaceri și a profitului, creșterea valorii adăugate și  dezvoltare durabilă. 

Companiile private românești au posibilitatea depunerii electronice de proiecte în cadrul celui de-al doilea Apel de Propuneri de proiecte deschis până la data de 17 septembrie 2020, finanțările nerambursabile fiind între 200000 Euro si 2 milioane Euro. Proiectul depus trebuie să vizeze una din cele trei arii ale programului: Inovare Verde în Industrie, Creșterea Albastră și Tehnologia Informației și a Comunicațiilor. Mai multe informaţii despre program sunt disponibile pe pagina web Innovation Norway: https://www.innovasjonnorge.no/smesgrowthromania

Pentru a afla experiența companiilor deja finanțate și pentru a fi la curent cu ultimele informații despre apelurile de proiecte, ne puteți urmări și pe canale de comunicare: 

De asemenea, companiile care au pregătit sau se află în curs de pregătire a aplicațiilor de finanțare au posibilitatea să participe la o sesiune de informare finală, la începutul lunii septembrie 2020, pentru clarificarea ultimelor aspecte înainte de transmiterea electronică a aplicației. Acestea sunt invitate să completeze până la data de 20 august 2020, un chestionar disponibil pe adresa programului: https://bit.ly/3jgRQRV

Totodată pentru o înțelegere corectă a prevederilor programului, Innovation Norway încurajează companiile interesate să consulte în prealabil Ghidul Solicitantului și să transmită întrebările, în scris, în limba engleză, pe adresa programului: ro.innovation@innovationnorway.no

Innovation Norway mulțumește tuturor Promotorilor primului apel al Programului SMEs Growth Romania pentru testimoniale și îi asigură de tot suportul pentru implementarea cu succes a proiectelor.

Într-un moment în care accesarea fondurilor europene a fost foarte dificilă sau chiar imposibilă, echipa Innovation Norway a fost foarte deschisă în sprijinirea companiei noastre pentru implementarea proiectului de creștere a competitivității economice prin achiziția unei linii de regranulare mase plastice, înalt tehnologizată și automatizată care să conducă la îmbunătățirea și eficientizarea fluxului tehnologic actual. După o vizită la sediul nostru și o detaliere amănunțită a ceea ce ne dorim să realizăm, am primit cofinanțarea proiectului care nu ar fi putut fi realizată prin forțe proprii.

Avantajul fondurilor norvegiene, față de cele europene, este că acestea nu sunt date prin intermediul statului român și, automat, birocrația românească nu pune piedici în accesarea lor. Rambursarea tranșelor este respectată conform proiectului fără întârzieri. Cheia reușitei este un plan de afaceri bine pus la punct și o transparență totală. Compania noastră a apelat la servicii de consultanță însă, completarea aplicației de finanțare nu implică servicii de consultanță obligatorie, fiind puse la dispoziția companiilor interesate toate informațiile necesare, echipa Innovation Norway răspunzând tuturor întrebărilor adresate.

Acest lucru ne-a ajutat în depășirea momentelor de criză economică actuale prin lărgirea gamei de materiale prelucrate și o eficiență sporită. (Bărbat-Barbu Adrian, Director Comercial, ECO MITADIA INTERMED)

 Noi, la Allevo suntem beneficiari ai unei finanțări oferite de EEA&Norway Grants prin programul „SMEs Growth Romania” operat de Innovation Norway pentru un proiect pe care ne-am dorit de mult timp să îl implementăm. Acest proiect este implementat împreună cu o companie norvegiană cu care ne-am dorit să colaborăm, Bakken & Bæck. Proiectul propune cercetarea și dezvoltarea unei aplicații care oferă servicii financiare as a service companiilor cu operațiuni suficient de complexe să necesite automatizarea proceselor financiare, dar care nu dispun de resursele necesare pentru a adopta o soluție care se utilizează în mediul corporate. 

Fără contributia programului, nu am fi avut resursele necesare sa implementam acest proiect. Experienta colaborării cu finanțatorul este surprinzător de plăcuta. Desigur, orice finanțare presupune un nivel birocratic avansat pentru a asigura trasabilitatea și eligibilitatea cheltuielilor, însă Innovation Norway, operatorul de program, a reușit să reducă mult din această corvoadă printr-o comunicare deschisă, prin transparență în privința asteptărilor și prin oferirea de instrumente care ușurează mult procesul de raportare. Avem la dispoziție template-uri foarte atent create, platforme online prin care facem raportarea, dispunem de niște proceduri clare care acoperă punctele cheie din desfășurarea unui proiect. Acest lucru este esențial, mai ales pentru companiile care sunt la primul grant și trebuie să se familiarizeze și cu partea birocratică. 

Allevo a beneficiat, în trecut, și de alte granturi și putem spune, cu mâna pe inimă, că așa ne-am fi dorit să se desfășoare toate proiectele de finanțare. Este extrem de important ca o companie să înțeleagă care sunt așteptările finanțatorului și să știe cum să organizeze implementarea proiectului.(Ioana Guiman, Managing Partner, ALLEVO)

Experiența de lucru cu Innovation Norway poate fi descrisă prin următoarele atribute: viziune, rigurozitate, profesionalism. Am fost încântați să colaborăm cu o echipă care înțelege atât oportunitățile de afaceri existente în piață, precum și viziunea business-urilor pe care le susțin. Credem că acesta este un punct forte al echipei Innovation Norway și un motivator pentru mediul de business de a dezvolta parteneriate strategice cu țările donatoare: Norvegia, Liechtenstein și Islanda. 

Oportunitățile oferite de programul SMEs Growth Romania și gestionate de Innovation Norway sunt unice la nivelul Uniunii Europene și ne bucurăm să fim printre companiile din România care se pot mândri cu un parteneriat cu această organizație.(Maria Desmirean, Project manager, PRODPLAST)

Parallax

Vizualizari
3765
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri