Denisa Crăciun

Finanțări de aproape 250.000 lei pentru organizații ce promovează mersul pe bicicletă în România

Thumbnail

Organizațiile non-guvernamentale, școlile și liceele românești, precum și grupurile de inițiativă cetățenești, pot obține finanțare nerambursabilă în proporție de 100%, sub formă de microgranturi, granturi medii sau mari, pentru dezvoltarea unor programe strategice prin care să promoveze mersul pe bicicletă, educația și inovația în județele Timiș și Caraș Severin.

Toți cei care au o idee și vor să se implice în promovarea utilizării bicicletei în rândul copiilor și tinerilor sau care vor să organizeze campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, pot transmite propunerea lor de proiect AICI.

Solicitanții vor completa o scrisoare de intenție prin care vor descrie ideea lor, iar cei selectați vor pregăti și completa cererea de finanțare în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie.

Proiectele vor putea fi implementate începând cu 1 decembrie.

Finanțarea nerambursabilă este în proporție de 100% și va fi acordată sub formă de:

  • microgranturi (maxim 5000 lei);
  • granturi medii (maxim 15.000 lei);
  • granturi mari (peste 15.000 lei, destinate programelor strategice pentru dezvoltarea mișcării RO Bike Valley).

 

Granturile sunt acordate de RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung, lansat de Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon.

Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley - ediția 1 este de circa 247.000 lei.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla AICI și AICI.  

Despre RO Bike Valley

RO Bike Valley susține că îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul.

În viziunea economiei circulare, RO Bike Valley îşi propune să crească producţia locală pe întregul ciclu de viaţă al bicicletei: de la producţia locală de componente şi materii prime, la dezvoltarea produselor şi serviciilor conexe de utilizare, prelungire a duratei de viaţă, reparaţie şi reciclare a bicicletelor.

RO Bike Valley investeşte în dezvoltarea industriei prin susţinerea directă şi prin consolidarea unor parteneriate intersectoriale pentru ciclism.

Parallax

Vizualizari
1729
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri