Claudiu Zamfir

Finanțări 2022: Câte 10.000-200.000 EUR pentru startup-uri românești, din fonduri norvegiene și SEE

Thumbnail

Startup-urile din România pot obține finanțări nerambursabile între 10.000 euro și 200.000 de euro pe proiect, printr-o nouă linie de fonduri norvegiene și SEE, la care au început înscrierile.
 
Antreprenorii români pot depune propunerile de proiecte AICI, la Operatorul de Fonduri norvegiene în România, Innovation Norway, până la data de 14 iulie 2022, ora 14:00.

Bugetul apelului este de 3,58 milioane euro.

Intensitatea sprijinului reprezintă până la 85% din totalul activităților eligibile din cadrul proiectului. Așadar, în situația în care grantul va ajunge la 85%, start-upul beneficiar va trebui să acopere din resurse proprii restul de 15% din investiție. O cerință este ca solicitantul să fie înființat de cel puțin 6 luni, dar nu mai mult de 4 ani de la data termenului limită din apel.   

Fonduri norvegiene 2022: condiții de finanțare

Potrvit ghidului de finanțare, firmele românești solicitante trebuie să îndeplinescă o serie de condiții, printre care:
Să fie microîntreprinderi sau întreprinderi mici.

  • Să fie înregistrate ca entități juridice din România, care funcționează conform Legii 31/1990 privitoare la  societăți comerciale.
  • Să fi fost înființate și înregistrate de cel puțin 6 luni și să funcționeze de cel mult 4 ani, la data termenului limită al acestui apel de proiecte.
  • Trebuie să funcționeze în una din cele 3 arii de interes ale Programului (Inovare verde în industrie, Creștere albastră și TIC).
  • Solicitanții eligibili vor fi întreprinderi necotate la bursă (cf. art 22 din Reg 651/2014) pe o perioadă de până la 4 ani de la data înregistrării lor, care nu au distribuit încă profit și care nu s-au format prin fuziune.

Se poate oferi sprijin proiectelor care vor desfășura activități în cadrul întreprinderii care solicită finanțare într-una din următoarele arii inovatoare:

  1. Dezvoltarea, implementarea și investițiile în tehnologii ecologice inovatoare
  2. Dezvoltarea de produse și servicii ”verzi”
  3. Dezvoltarea și implementarea de ”procese de producție mai verzi”.

Proiecte în parteneriat.  Nu este obligatoriu, dar se vor acorda puncte in plus la evaluare startup-urilor care aplică împreună cu entități din Norvegia, Islanda sau Liechenstein (țările finanțatoare). Partener eligibil poate fi orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Norvegia, Islanda, Liechenstein sau în România.

O sesiune de informare va fi organizată în data de 28 iunie, ora 11:00. Cei interesați se pot înregistra AICI. Pentru nelămuriri, adresa ro.innovation@innovationnorway.no este pusă la dispoziția aplicanților.

Parallax

Vizualizari
12935
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri