Claudiu Zamfir

Bursele ANIS 2021: se fac înscrieri, 5.000 Euro pentru lectori și asistenți în IT

Thumbnail

Lectorii și asistenții universitari din domeniul tehnologiei informației (IT) se pot înscrie la ediția 2021 a Burselor ANIS, prin care vor putea obține premii de câte 5.000 de euro pentru a susține cursuri și laboratoare în 8 domenii informatice, de la blockchain până la inteligență artificială.

Înscrierile la cea de-a patra ediție a Burselor ANIS se fac AICI, până pe 18 septembrie 2021, a informat patronatul tech, într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii va premia astfel 12 cadre didactice cu câte 5.000 de euro.

Pentru a se încadra în criteriile de eligibiltate, candidații trebuie să aibă până în 40 de ani (vârstă împlinită în anul aplicării).

De asemenea, ei trebuie să:

  • dețintă titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector universitar,

sau

  • să fie asistenți universitari - se pot înscrie cu soluții de actualizare a laboratorului. Asistenții trebuie să aibă acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari).

Cursurile propuse de candidați trebuie să se încadreze în domeniile: AI & Machine Learning, Cyber security, Big data, Health Tech, Blockchain, Fintech, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).  

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare.

Companiile care contribuie la premiile de anul acesta sunt: Adobe, Atos, Deutsche Bank Technology, Emag, Endava, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Wipro.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile depuse de cadrele didactice tinere în introducerea celor mai noi tehnologii din industrie și a unor tehnici de predare inovative în curricula universitară. Programul are o acoperire națională, iar aplicanții ale căror proiecte sunt selectate beneficiază de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 de euro.

În primele trei ediții ale programului s-au oferit sponsorizări în valoare totală de 165.000 de euro, către 33 de proiecte selectate. Acestea au fost selectate dintre 98 de cursuri înscrise, care se derulează în 26 de facultăți, aflate în opt orașe la nivel național. Totodată, programul a stat la baza creării a trei colaborări între mediul academic și companii, pe proiecte de R&D.

Înființat în anul 1998, patronatul ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Organizația spuen că are peste 150 de membri: firme mici, companii multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară.

Parallax

Vizualizari
299
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri