Redacția StartupCafe.ro

Banca Transilvania completează cu 190 milioane EUR programul de emisiuni de obligațiuni, care ajunge la aproape 1 miliard EUR

BT

Banca Transilvania completează cu 190 de milioane EUR programul de atragere de capital pentru finanțarea economiei prin emiterea de obligațiuni, ajungând astfel la aproape 1 miliard EUR.

Banca își îndeplinește angajamentul față de acționari, care au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (2022) programul BT de emisiuni corporative.

„Completăm emisiunea de obligațiuni cu această nouă etapă pentru că dorim să întărim baza de instrumente de pasive eligibile și structura bilanțieră, în condițiile în care am atras atenția unor investitori importanți și noi pe piața noastră, la un preț atractiv, care ne optimizează randamentul mediu al programului. Suntem mulțumiți de cum a decurs programul și suntem optimiști în ceea ce privește perioada următoare”, declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Similar emisiunii de debut, noile obligațiuni sunt listate la Bursa Euronext Dublin, având cod ISIN XS2669771664.

Emisiunile de obligațiuni BT:

Obligațiunile sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL - Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities). Acestea contribuie, conform standardelor europene privind băncile, la asigurarea permanentă a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clienților care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.  

Parallax

Vizualizari
1065
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri