Redacția StartupCafe.ro

Banca Transilvania a atras 500 de milioane EUR de la investitori, la prima emisiune ESG

BT

Banca Transilvania a vândut în 29 noiembrie obligațiuni de 500 de milioane EUR, investitorii plasând ordine de peste 1.650 de milioane EUR. 90% din totalul emisiunii a fost subscrisă de investitori internaționali din 21 de țări.

Au subscris oferta 108 investitori - fonduri de investiții, instituții financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale și centrale, precum și companii de asigurare și companii comerciale.

Emisiunea a fost suprasubscrisă în doar câteva ore, ceea ce a permis scăderea dobânzii de la 7,75%, la începutul operațiunii de plasare de ordine, la 7,25%, la final. Este prima emisiune de obligațiuni cu o etichetă de tip ESG, cu o componentă de social (minim 50%) și o componentă verde, și este listată la Bursa din Dublin.

Obligațiunile sunt de tip MREL, contribuind, conform standardelor europene, la asigurarea unui nivel optim de fonduri eligibile MREL, distincte de depozitele clienților, care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Vânzarea obligațiunilor a fost coordonată de aranjorii JP Morgan SE, Citigroup Global Markets Europe AG, ING Bank N.V (care a fost și consultant unic pentru sustenabilitate), iar BT Capital Partners a fost co-manager. Consultanții juridici au fost Filip&Company, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, Clifford Chance Badea și Clifford Chance LLP. Deloitte Audit SRL a avut rolul de auditor financiar, iar KPMG Tax SRL a fost consultantul fiscal.

Emisiunile de obligațiuni BT din 2023:

Parallax

Vizualizari
471
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 045
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri