Denisa Crăciun

Banca Transilvania a finalizat preluarea Idea Bank

Thumbnail

Banca Transilvania a finalizat achiziția acțiunilor deținute de grupul polonez Getin Holding la Idea Bank S.A., Idea Leasing Fin S.A. și Idea Broker de Asigurare S.R.L, după ce la începutul lunii octombrie Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

BT, care a anunțat semnarea acordului de achiziție în iunie 2021, a transmis vineri StartupCafe.ro, că Idea Bank, care activează pe piața din România, va deveni un hub de digital banking, ce va depăși sfera băncilor tradiționale.

Toate cele trei afaceri financiare care activează în prezent sub brandul Idea vor avea noi identități corporative.

„Impactul pozitiv în economie și societate al achiziției Idea Bank este contribuția la consolidarea industriei bancare și repoziționarea băncii ca platformă digitală, cu agenda ESG pe toate palierele”, a transmis Banca Transilvania.

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilitățile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezatori că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piața bancară din România, pentru clienți tot mai orientați spre banking online. Mulțumim celor care au contribuit la reușita acestei achiziții – autorități, consultanți, avocați și echipa BT dedicată. De asemenea, mulțumim Grupului Getin Holding pentru încredere și colaborare”, spune Horia Ciorcilă, președinte al Consiliului de Administrație, Banca Transilvania.

Idea Bank este a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).

Ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiționale cu bankingul online. Astfel, 67% din totalul clienților - 2,3 milioane - sunt digitalizați, folosind în mod curent cel puțin una dintre soluțiile digitale ale băncii – aplicații, Internet Banking sau Mobile Banking.

Clienții Idea Bank se pot adresa în continuare aceleiași echipe (Idea Bank) pentru operațiuni, servicii și consultanță.
 

Parallax

Vizualizari
737
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri