Redacția StartupCafe.ro

AliasPay, o nouă soluție pentru a trimite sau primi bani prin telefon

Thumbnail

Clienții Băncii Transilvania au la dispoziție o alternativă în plus pentru a transfera bani prin telefon, AliasPay, care poate fi accesată din aplicația BT Pay.

Transferurile de bani între conturi deschise la bănci diferite pot fi realizate folosind numărul de mobil al beneficiarului, în locul IBAN-ului. În această etapă, soluția poate fi folosită de clientii BT si CEC Bank, iar serviciul se va extinde pe măsură creșterii numărului de bănci care includ în oferta AliasPay.

Transferul se bazează pe definirea unui Alias, adică asocierea IBAN cont bancar - număr de telefon mobil. Definirea Alias se realizează din BT Pay/Profil.

Banca Transilvania ofera 3 solutii de transfer de bani prin BT Pay :

  •     Transfer instant si gratuit folosind numarul de telefon din Contacte (catre un alt utilizator de BT Pay)
  •     Transfer prin IBAN (catre un alt client BT sau al unei alte banci/unui FinTech), instant intrabancar si catre 4 banci sau in regim de compensare catre toate bancile
  •     Transfer folosind AliasPay, si anume numarul de telefon in locul IBAN-ului (deocamdata, catre clientii CEC Bank)

Serviciul, dezvoltat de Transfond, a fost lansat în cadrul Forumului Serviciilor Financiare Digitale.

Leontin Toderici, Director General Adjunct Operatiuni din Banca Transilvania, a declarat:

„Ne bucurăm să fim parte din această premieră în sistemul bancar din România, prin lansarea optiunii de transfer de bani interbancar folosind numarul de telefon mobil. Clientii Băncii Transilvania au acces începand de azi la serviciul AliasPay prin aplicatia BT Pay, folosită de 1,2 milioane de persoane. AliasPay aduce simplitate, siguranta si scalabilitate. Sperăm ca soluția va fi adoptata cât de repede de cat mai multe bănci pentru ca este piața noastră, a băncilor din Romania.

Ecosistemul de plăți BT cuprinde Plățile Instant (lansate tot impreuna cu Transfond și CEC Bank, în 2019), NEO Open Banking – 15.000 de conturi de la alte banci si FinTech-uri testeaza integrarea cu BT (2019) și BT Pay – primul wallet bancar din România (2018). BT este lider de piața în functie de plaățile interbancare în lei, decontate prin Transfond: 17,2% din totalul plăţilor interbancare în 2020; 18,1% din valoarea platilor bnacare în 2020, respectiv 19,86% din ponderea volumului plăților instant in total plăți lei. Aproape 72 de miliarde lei este valoarea plăților interbancare realizate în 2020 de BT prin Transfond. Peste 21 de milioane de operatiuni de plata interbancare au fost realizate de BT in 2020 prin Transfond”.

Parallax

Vizualizari
1300
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 040
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri