Smile Media

[P] Programul StartUp Mode: condiții pentru un plan de afaceri de success

Thumbnail

StartUp Mode este un program de educație antreprenorială, adresat studenților, a cărui etapă finală este finanțarea, cu un capital de 40.000 de euro, a unor start-up-uri dezvoltate de studenți. Vor fi selectate 33 de afaceri, propuse de 33 de studenți, în urma unui concurs de planuri de afaceri, la care se pot înscrie studenții acceptați din programul StartUp Mode. Selecția se va face prin ierarhizarea planurilor de afaceri, în funcție de punctajele obținute, pe criterii tehnico-financiare.

Acesta nu este singurul criteriu: aproape jumătate (40%) dintre planurile de afaceri se vor califica pentru primirea de finanțare dacă îndeplinesc o serie de criterii dincolo de performanța de business. Astfel, 10% dintre afacerile câștigătoare vor promova inovarea socială, respectiv abordări inovatoare pentru a răspunde mai bine provocărilor generate de aspecte sociale precum îmbătrânirea populației, handicap, sărăcie, șomaj sau inegalități,  noi metode de lucru și stiluri de viață sau regenerarea urbană. Un alt procent de 15% dintre afacerile selectate vor cuprinde măsuri ce vizează nediscriminarea, pe criterii de sex, vârstă, dizabilitate, origine etnică sau rasială, religie, convingeri sau orientare sexuală. De asemenea, vor primi finanțare și planurile de afaceri care promovează îmbunătățirea accesibilității, a utilizării și a calității tehnologiilor informației și comunicațiilor, respectiv 15% din cele 33 de afaceri câștigătoare.

Proiectul StartUp Mode (cod Mysmis 141750) a fost lansat la finalul lui 2021 și vizează selectarea a 350 de studenți (cel puțin în anul doi de studii de licență și doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat) pentru formarea antreprenorială. La jumătatea lunii martie 2022, 208 208 studenți înscriși la cursurile programului au luat examenul de absolvire a cursurilor, fiind eligibili pentru depunerea planurilor de afaceri. Concursul de planuri de afaceri se va finaliza pe 22 aprilie 2022, urmând a se stabili care sunt cele 33 de afaceri care vor primi un capital de 193.740 lei (aproximativ 40.000 euro).

În plus, câștigătorii concursului vor beneficia de acțiuni de sprijin în cadrul proiectului StartUp Mode pe mai multe paliere: vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de abilități practice în domeniul în care vor demara noua afacere, vor beneficia de consiliere, consultanță, mentorat în scopul consolidării și punerii în aplicare a planului de afaceri și vor fi sprijiniți în vederea înființării afacerilor. Funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea pe piață.

StartUp Mode este un proiect lansat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Asociația "Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România" (PTIR) și Asociația „Engage in Education”. Acesta durează doi ani, implementarea lui urmând să se încheie pe 22 decembrie 2023. Studenții selectați în cadrul programului StartUp Mode urmează cursuri de pregătire antreprenorială,  în ariile  tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv: cadrul general în care activează afacerea, marketing, finanțarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea și elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs are o durată de desfăşurare de 40 de ore, iar competențele antreprenoriale dobândite de cursanți sunt certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Proiectul StartUp Mode este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul Innotech Student și are drept obiectiv creșterea angajabilității studenților printr-o serie de activități de formare profesională în domeniul antreprenorial, mentorat, activități de învățare practică și acțiuni de susținere a inițiativei antreprenoriale în sectoare economice cu potențial competitiv, care vor conduce la dezvoltarea de competențe antreprenoriale și de aptitudini de muncă necesare inserției acestora pe piața muncii.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
820
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 363
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri