Adi Iacob

YouTube introduce regului noi: Platforma video interzice un anumit tip de conţinut

Thumbnail

Platforma YouTube interzice videoclipurile care surprind provocări periculoase şi farse ce pot duce la răniri, după ce mai multe filmuleţe de acest tip care au circulat în ultimii ani în mediul online au avut consecinţe grave şi chiar fatale.

Reprezentanţii platformei video deţinute de compania Google au spus că materialele care prezintă conţinut ce pune vieţile utilizatorilor în pericol "nu au ce căuta pe YouTube", scrie BBC, citat de Mediafax.

Totuşi, compania nu pare să reuşească să impună regulile, sugerează un raport realizat de Buzzfeed, potrivit căruia imagini ce înfăţişează sau sugerează comportamente violente şi brutalitate încă mai apar pe site, în ciuda promisiunilor făcute de YouTube în ultimul an.

Mai mult, unele videoclipuri de acest fel au atras milioane de vizualizări, cu toate că YouTube susţine că "are în vedere impunerea unor norme prin care sistemul de plăţi pentru popularitate să nu mai poată încuraja asemenea abuzuri". O problemă pentru impunerea acestor reguli ţine de faptul că limita de la care un lucru este considerat periculos variază foarte mult în funcţie de persoană.    

"Regulile comunităţii noastre interzic orice conţinut care încurajează activităţile periculoase, care ar putea să aibă drept consecinţă răniri grave, şi clarifică ce ar reprezenta o provocare sau o farsă vătămătoare", a anunţat compania.

"De acum încolo, site-ul susţine că nu va mai accepta videoclipuri care conţin «farse ce transmit sentimentul de pericol sau răniri grave»", notează cei de la YouTube pe un formum al utilizatorilor. Astfel sunt incluse farsele prin care cineva este păcălit că ar fi în mare pericol, chiar dacă nu există nicio ameninţare.

Cei de la YouTube au spus că lucrează cu psihologi specializaţi în problemele copiilor pentru a evita conţinuturile care pot da naştere unor situaţii de presiune emoţională, care pot traumatiza micuţii pe viaţă.

Anunţul companiei vine pe fondul mai multor drame petrecute în ultimii ani. O tânără din Minnesota (SUA), Monalisa Perez, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnată la şase luni de închisoare după ce şi-a împuşcat mortal iubitul, pe Mario Ruiz. Cuplul spera că videoclipul pe care îl realiza, cu o enciclopedie folosită pentru a stopa glonţul ce îl viza pe Ruiz, ar fi devenit viral pe YouTube.

Tot în 2018, American Association of Poison Control Centers a remarcat o creştere a cazurilor de îmbolnăvire cauzată de înghiţirea unor capsule cu detergent de rufe, în urma unei provocări online. Iar, luna trecută, o provocare inspirată de lungmetrajul "Birdbox" i-a făcut pe mai mulţi utilizatori ai platformei online să participe la activităţi cotidiene legaţi la ochi, cel puţin o persoană fiind spitalizată după ce a fost implicată într-un accident rutier.

Platforma online YouTube a fost înfiinţată în 2005, de trei foşti angajaţi ai PayPal - Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim -, iar, în noiembrie 2006, a fost cumpărată de Google pentru 1,65 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
802
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri