Denisa Crăciun

YouTube, noi măsuri pentru protejarea copiilor de conținutul video dăunător

Thumbnail

YouTube a luat măsuri pentru a proteja copiii de conținutul nepotrivit și pentru a le oferi un mediu mai sigur unde pot să își exploreze curiozitatea și imaginația, sub supravegherea părinților, care vor avea acces la materialele vizionate de minori pe platforma video.

Creatorii de conținut de pe aplicația YouTube Kids, lansată în 2016 pentru copii, trebuie să țină cont de noi reguli.

Platforma a anunțat că părinții pot crea un cont supravegheat pentru adolescenți, la care pot avea acces comun, în contul principal de YouTube, în așa fel încât să evite conținutul nepotrivit.

Prin această inițiativă, YouTube spune că vrea să protejeze copiii și familiile care au acces la materialele postate pe platforma video și susține că obiectivele sale sunt să:

  • elimine conținutul dăunător;
  • ajute părinții să aibă mai mult control asupra activității copiilor pe YouTube;
  • asigure un mediu online mai sigur, în care libertatea de exprimare să nu încalce drepturile altor persoane;
  • recompenseze creatorii de conținut de încredere.

YouTube are politici clare care interzic conținutul prin care minorii ar putea fi puși în pericol când accesează videoclipurile de pe platformă.

Astfel, a actualizat termenii și condițiile în așa fel încât materialele video cu temă sexuală sau care conțin violență și obscenitate să fie acoperite.

Platforma video susține că doar în trimestrul al II-lea al anului 2021 a eliminat peste 1,8 milioane de videoclipuri care încălcau politicile privind siguranța copiilor.

„YouTube Kids este o aplicație separată care este o versiune filtrată a YouTube, are politici de conținut specifice și un set mult mai mic de canale și videoclipuri disponibile. De-a lungul anilor, am ridicat ștacheta pentru canalele și videoclipurile care pot face parte din YouTube Kids, reducând drastic numărul de conturi din aplicație. De exemplu, recent ne-am actualizat politicile pentru a elimina conținutul publicitar de pe YouTube Kids, cum ar fi videoclipurile care se concentrează doar pe ambalarea produselor sau încurajează direct copiii să cheltuie bani”, conform YouTube.

Platforma spune că în ultimii ani a implementat produse și politici care ajută familiile să aibă acces la un conținut de înaltă calitate pe YouTube și YouTube Kids: a aprobat conținutul adecvat vârstei copiilor și adulților, sub diverse formate, genuri și care acoperă o gamă largă de subiecte.

Astfel, copiii au acces la videoclipuri care le exploatează latura educațională, curiozitatea și imaginația și îi încurajează să își descopere propriile interese și pasiuni.

De asemenea, cei care își monetizează conținutul pe YouTube trebuie să respecte politicile platformei de generare de bani, iar fiecare canal este analizat de un evaluator care se asigură că regulile nu sunt încălcate.

„Canalele care vizează în principal publicul tânăr sau sunt clasificate drept „create pentru copii” vor trebui să ofere conținut de înaltă calitate și să respecte politicile de generare de bani specifice copiilor. De exemplu, canalele care au conținut de calitate scăzută pentru copii (n.r. materiale promoționale sau care susțin comportamente sau atitudini negative) pot fi suspendate”, a mai spus YouTube.

Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri