Ovidiu D. Popica

Noapte grea pentru Youtube. Întrerupere severă la nivel global

Thumbnail

Utilizatorii Youtube au putut accesa din nou, azi dimineață, serviciile platformei video după o severă întrerupere apărută azi noapte care a durat între 45 de minute și 2 ore potrivit unor relatări. Echipa de comunicare Youtube a confirmat întreruperea într-un mesaj distribuit pe Twitter dar nu a explicat, deocamdată, care a fost cauza.

Marți spre miercuri noaptea, în jurul orei 4.00-4.30 ora Romaniei, utilizatorii din toată lumea nu au mai putut utiliza nici unul dintre serviciile Youtube - Youtube TV, Youtube Video, Youtube Music - din cauza unei întreruperi care a durat aproape 2 ore, relatează The Guardian.

Cei care au încercat să vadă video-uri, programe TV sau să facă streaming pe cea mai utilizată platformă video din lume au primit pe ecrane mesajul: Eroare 500. Scuze, ceva nu e în regulă”.

Echipa de comunicare de la Youtube a confirmat problemele apărute într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter și a dat asigurări că o echipă de tehnicieni se ocupă de situație.

Vestea defecțiunii s-a răspândit rapid printre utilizatori, unii dintre ei de-a dreptul panicați; ”Să fie oare sfârșitul?” a fost unul dintre mesajele postate pe rețelele de socializare. ”Eram cât pe ce să îmi pierd virginitatea dar n-am putut să văd pe Youtube cum trebuie să folosesc prezervativul și fata a plecat. Sper că sunteți mulțumiți!” a fost un alt mesaj postat pe contul de Twitter @TeamYouTube.  

Mulți utilizatori au vrut să afle ce s-a întâmplat dar compania nu a explicat încă ce a produs întreruperea serviciilor, descrisă drept cea mai severă în istoria recentă a site-ului. Alți utilizatori s-au reorientat către servicii concurente precum Twitch, pentru streaming sau Netflix pentru filme și programe TV.

Youtube este al doilea website, ca accesări, la nivel global, se îndreaptă spre 2 miliarde de utilizatori pe lună din care peste 30 de milioane sunt activi zilnic. Google, care a cumpărat compania în 2006, cu 1,65 miliarde dolari, cheltuie anual 6,35 miliarde dolari ca să asigure funcționarea serviciilor Youtube.

Parallax

Vizualizari
2010
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri