A.M.

Site-urile pe WordPress, mai rapide pe mobil. Compania anunta implementarea Google Accelerated Mobile Pages

Imagine principala
Site-urile pe WordPress, mai rapide pe mobil. Compania anunta implementarea Google Accelerated Mobile Pages

Site-urile realizate pe platforma WordPress vor fi printre primele care vor beneficia de o viteza de incarcare mult mai mare pe terminalele mobile, dupa integrarea arhitecturii Google Advanced Mobile Pages (AMP). Google AMP a fost anuntat acum mai putin de patru luni, lansat oficial saptamana aceasta, si va functiona similar conceptului Instant Pages lansat anul trecut de Facebook pentru aplicatie de mobil.


Dupa lansarea oficiala de saptamana trecuta a Google AMP, platforma WordPress este primul partener major care anunta ca va suporta noul format. Pe scurt, AMP este, in esenta, o arhitectura HTML menita sa “micsoreze” dimensiunile paginilor incarcate pe mobil si a bibliotecilor de fisiere de tip JavaScript, crescand timpul de incarcare cu 15 pana la 85%, si reprioritizand modul in care sunt incarcate fisierele: intai continutul, apoi reclamele etc. (vezi mai multe detalii aici)


WordPress a anuntat, printre altele, ca Google AMP este activ pe toate blogurile gazduite pe platforma proprie, WordPress.com, insa nici ceilalti utilizatori nu au fost uitati. Astfel, pentru site-urile gazduite pe alte platforme de hosting, WordPress anunta crearea unui plugin dedicat.


Rolul acestuia este de a scuti o munca suplimentara de reproiectare si optimizare a template-urilor deja existente, fara a afecta, astfel, nici designul sau functionalitatea site-urilor active, nici timpul programatorilor sau bugetul de dezvoltare.


Anuntul oficial al WordPress a fost facut pe blogul companiei, oferind totodata si o versiune demonstrativa a aceleiasi pagini, pentru comparatie.

Parallax

Vizualizari
27
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri