Denisa Crăciun

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România a ajuns la 28,8 miliarde EUR în 2022

Volumul schimburilor comerciale între Germania și România în 2022

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România în perioada ianuarie – septembrie 2022 a ajuns la 28,8 miliarde de euro și îl depășește pe cel din aceeași perioadă a anului 2021, potrivit Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, AHK România.

Creșterea este de 17,7% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut (primele 9 luni 2021: 24,5 miliarde de euro), potrivit celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică, citate de AHK.

Astfel, exporturile către România s-au ridicat la 14,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 8,8% față de aceeași perioadă din 2021.

De cealaltă parte, importurile Germaniei din România se apropie de 13,1 miliarde de euro, în creștere cu 20,6% față de situația înregistrată în primele nouă luni ale anului trecut.

Rezultatele plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile și pe locul 21 privind importurile.

„Datele prezentate arată o dinamică susținută a relațiilor economice bilaterale și reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanțurilor de aprovizionare, și apartenența la UE și NATO sunt atuuri importante ale României. Sperăm că România va reuși să-și materializeze atuurile privind securitatea energetică și aprovizionarea cu energie, respectiv să atragă investiții suplimentare în acest domeniu”, decalară Sebastian Metz, director general AHK România.

El mai declară că în plus, „am dori ca aderarea la spațiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă și un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE și că evoluțiile sale pozitive în ce privește integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecință”.

„Comerțul bilateral are un real potențial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 mld. EUR și astfel maxime istorice în relațiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înființare”, a mai completat acesta.

Parallax

Vizualizari
138
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri