Claudiu Zamfir

VIDEO Tesla face investigații privind imaginile în care o mașină ia foc într-o parcare din China

Thumbnail

Producătorul american de mașini electrice Tesla a anunțat, luni, că a trimis o echipă în China pentru a investiga un incident în care un autoturism de-al său ar fi luat foc într-o parcare din Shanghai potrivit unei filmări postate pe internet.

În imaginile publicate pe rețelele sociale apare o mașină albă, Tesla S din prima generație, într-o parcare subterană, alături de alte autoturisme. Se vede cum iese mai întâi fum de sub caroseria mașinii electrice, iar apoi izbucnește focul puternic.

„Bun sau rău, negativ sau pozitiv, voi posta orice despre tesla sau vehiculele electrice în China. Asta s-a întâmplat azi, în Shanghai, China” - scrie pe Twitter utilizatorul Jay in Shanghai, alături de clipul cu mașina în flăcări.Imaginile s-au viralizat mai ales pe rețeaua socială chineză Weibo, unde hashtagul „Tesla ia foc singură” a depălit 20 de milioane de clicuri.
 

Tesla a reacționat imediat, anunțând că a demarat o investigație privind acest incident.

„Am trimis imediat o echipă la fața locului și susținem autoritățile locale să stabilească faptele. Din ceea ce știm acum, nimeni nu a fost rănit”, a transmis Tesla, într-un mesaj citat de agenția Reuters, potrivit Euronews.com.

Tesla exportă mașini în China, dar în ultima perioadă vânzările companiei americane au fost afectate de tarifele impuse de statul chinez, în „războiul comerical” cu SUA.

Incidentul apare în perioada în care Tesla avea în lucru construcția unei fabrici la Shanghai - Tesla Gigafactory 3, care ar urma să realizeze mașinile Model 3 și Model Y, precum și acumulatoare.

De-a lungul timpului, au mai fost incidente cu mașini electrice care au luat foc. Mult mai multe mașini convenționale (cu motoare cu carburanți fosili, cu combustie internă) au luat foc, cu victime multiple, însă numărul automobilelor de acest tip este oricum mult mai mare decât al celor electrice.

De exemplu, în anul 2016, o Tesla Model S a luat foc spontan în timpul unui test drive, în Franța, potrivit revistei Fortune, care a citat publicația Electrek. În 2014, 3 mașini Tesla au luat foc în urma unor accidente rutiere, în SUA. Un an mai înainte, Tesla a rechemat în fabrică 29.000 de adaptoare de încărcare pentru Modelul S din 2013, din cauza riscului potențial de incendiu.

Compania Tesla a fost înființată în iulie 2003 de Martin Eberhard și Marc Tarpenning, care au ales numele ca un omagiu adus savantului sârb Nikola Tesla, un pionier în domeniul energiei electrice.

Ulterior, în companie au intrat, cu investiții, Elon Musk, Jeffrey Brian Straubel și Ian Wright.

În prezent, compania este condusă de miliardarul Elon Musk, în calitate de director general (CEO). Până în noiembrie 2018, el a fost și președinte al Consiliului de Administrație, dar a fost obligat de autoritățile americane să renunțe la funcție, în urma unui scandal legat de intenția anunțată de acesta de a delista compania de pe bursă. Robyn Denholm, o directoare din Australia, a preluat funcția de președinte al Tesla atunci.

Compania cu sediul central la Palo Alto, California a ajuns la venituri anuale de peste 21 de miliarde de dolari. În 2018, a fabricat circa 245.000 de mașini electrice.

Parallax

Vizualizari
872
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri