Ovidiu D. Popica

Video. Cum arată și ce preț are Vespa Elettrica

Thumbnail

Versiunea electrică a celebrului scuter Vespa, de la Piaggio ar putea ajunge la primii clienți către finalul acestui an. Producătorul italian a anunțat deschiderea precomenzilor pentru Europa, doar online, până în noiembrie, cu un avans de 10% din prețul de vânzare. Vezi în articol cum arată și cu cât se vinde frumoasa italiană.

Noul model de scooter electric a fost prezentat acum doi ani la salonul moto EICMA din Milano. Elettrica păstrează liniile clasice Vespa, are un motor de 5.3 CP (4 kW) accelerează ușor și are emisii zero, spune producătorul Piaggio, care prezintă noul său produc drept ”o operă de artă cu inimă înalt tehniologizată”: este vorba despre integrarea la bord, în platforma multimedia, a robotului Gita ce folosește inteligența artificială (AI).

Pentru a început tehnologia va permite utilizatorului să conecteze telefonul mobil. În viitor însă, Piaggio promite că Gita va fi conștient prezența altor vehicule sau pietonilor din apropiere, va colecta date despre trafic și învăța, în timp, obiceiurile de conducere ale utilizatorului. Deocamdată, pe ecranul TFT color utilizatorul poate vedea informații despre raza de acțiune, viteză și modul de călătorie.

Tehnicienii italieni spun că au dublat autonomia scooterului la 100 de km cu ajutorul unui generator plasat lângă motorul electric ce încarcă bateria la decelerare; în timpul staționării, bateria litiu-ion se poate încărca complet în patru ore, prin conectarea la orice priză electrică obișnuită.

La ce preț vin toate acestea? Vespa Elettrica costă 6,390 de euro iar cei care vor să rezerve scooter-ul în campania de precomenzi vor trebui să depună, la comanda online, un avans de 10%.

Parallax

Vizualizari
1352
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri