Claudiu Zamfir

Firmele de construcții vor putea folosi vată bazaltică „Made in România”

Thumbnail

Firmele de construcții românești vor putea să folosească un material apreciat mai ales în  izolarea termică a clădirilor, vata bazaltică, fabricat în România de către o companie daneză.

Grupul danez Rockwool, producător de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, cu o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din țara noastră, potrivit Mediafax.

Fabrica - o investiție în valoare de 50 milioane euro - este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de municipiul Ploiești.

Produsele Rockwool, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, iar o parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.

În fabrică lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din județul Prahova. Până la finalul anului, numărul total al angajaților Rockwool din România ar trebui să depăşească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să asigure alte 300 de locuri de muncă în servicii și logistică.

Grupul Rockwool are aproximativ 11.600 de angajați în 39 de țări.

Vata bazaltică este folosită în principal la izolarea termică a blocurilor, având avantajul că este un produs cu un standard ridicat în privința prevenii și extinderii unor incendii.

Parallax

Vizualizari
1569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri