Denisa Crăciun

Vară 2022: Piața muncii caută tineri. La ce tipuri de joburi aplică aceștia (platformă de recrutare)

Thumbnail

Odată cu vacanța de vară, tinerii încep să caute din ce în ce mai mult internshipuri și joburi part-time sau sezoniere, arată platforma de recrutare online BestJobs, potrivit căreia în ultimele 30 de zile cei cu vârsta între 18 și 24 de ani au aplicat mai mult pentru ofertele de muncă.  

Peste 4.000 de noi CV-uri au fost completate în ultima lună pe BestJobs de către candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. În plus, tot în ultimele 30 de zile s-au înregistrat în platformă de două ori mai multe aplicări din partea acestora față de media ultimelor 6 luni.

Și ofertele de muncă destinate celor fără experiență sau de nivel începător au crescut. Companiile vor să recruteze noua forță de muncă și să formeze viitori angajați pentru posturile disponibile.

În prezent, 43% dintre ofertele de muncă disponibile pe platforma de recrutare se adresează candidaților fără experiență sau entry-level.

„După perioada pandemiei, în care posibilitățile de a face practică sau de a lucra au fost limitate, tinerii s-au confruntat cu dificultatea de a identifica ce li se potrivește. În acest sens, programele de orientare în carieră sunt foarte importante, la fel ca și expunerea la diferite experiențe de muncă, prin care tânărul candidat își poate forma o idee despre piața muncii, despre activitatea în cadrul unei companii sau despre domeniul de interes. Ne bucurăm să vedem un asemenea interes din partea celor tineri, dar și din partea companiilor, dispuse să investească în formarea de talente. În plus, BestJobs susține, printre altele, și proiecte de orientare în carieră prin campania «Donează cu CV-ul tău!»”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

La ce joburi part-time sau internshipuri aplică tinerii fără experiență

Potrivit datelor de pe platformă, majoritatea tinerilor fără experiență aplică pentru joburi part-time precum:

  • Livratori;
  • Livratori de mâncare;
  • Ambalatori de colete în Logistică;
  • Ospătari;
  • Barista;
  • personal în restaurant sau în hotel, în HoReCa;
  • lucrători comerciali sau reprezentanți în Vânzări;
  • Poziții de relații cu clienții în BPO.

Printre domeniile de interes pentru tineri se mai numără și IT-ul, industria de gaming fiind foarte atractivă pentru tinerii din noua generație.

„În ultima lună, expresia «part-time» a fost printre primele cinci cele mai căutate pe platforma BestJobs. Acest lucru se explică prin faptul că mulți dintre tinerii fără experiență, care sunt interesați de a găsi un loc de muncă în timpul vacanței de vară, sunt mai înclinați spre un loc de muncă part-time, care să le permită să petreacă în continuare timpul liber cu prietenii și familia, având în același timp un venit sigur”, mai spune Ana Vișian.

Există și un număr mare de oportunități de internship în domenii precum Retail, Banking, Producție auto, Logistică și IT, pentru tinerii care nu sunt încă hotărâți să se angajeze cu normă întreagă, însă vor să prindă experiență și să se familiarizeze cu domeniul în care vor să activeze pe viitor.

Parallax

Vizualizari
638
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri