CZ

Ce se mai vinde bine în România (studiu)

Imagine principala
vanzari telefoane

Telefoanele mobile, frigiderele, calculatoarele și alte bunuri de folosință îndelungată au înregistrat vânzări în creștere în primele 6 luni ale anului 2017, conform unui studiu de piață publicat joi.

Potrivit studiului GfK Temax, citat de News.ro, vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată din România au crescut în primul semestru din acest an cu 10,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 1,177 miliarde euro.

În categoria bunurilor de folosinţă îndelungată intră produse precum aspiratoare, frigidere, maşini de spălat, televizoare, calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, imprimante şi aparate foto.

Evoluția pe categorii de produse:

  • În primul semestru din acest an piaţa telecom a ajuns la 460 milioane euro, în creştere cu 19,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care vânzările de smartphone-uri cu diagonale medii şi mari au avut creşteri de două cifre.
  • În cazul electrocasnicelor mici, piaţa a crescut în primele şase luni din 2017 tot cu 19,1%, până la 91 milioane euro, reiese din datete GfK. Cea mai mare categorie de produse, aspiratoarele, a înregistrat o creştere de două cifre.
  • Vânzările de camere foto digitale au avansat semnificativ, în special pe segmentul celor fără zoom, al căror preţ mediu a crescut. În primele şase luni, piaţa aparatelor foto a crescut cu 14,7%, până la 12 milioane euro.
  • Piaţa electronicelor a crescut în valoare cu 10,4% în primul semestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 186 milioane euro, susţinută de cererea mai mare de televizoare.
  • ”Piaţa de TV a înregistrat o creştere uşoară, datorată în principal creşterilor pe segmentele de peste 40 de inchi. Segmentul Smart TV a crescut, alături de cel al TV-urilor cu rezoluţie de tip Ultra HD. Ca urmare, se observă o creştere a preţului mediu”, se arată în studiu.
  • Piaţa elecrocasnicelor mari a înregistrat un avans de 5,3%, până la 239 milioane euro. Vânzarea acestor produse a încetinit ritmul de creştere, categoriile emergente (electrocasnicele incorporabile) fiind singurele care au înregistrat creşteri de două cifre - se arată în studiu.
  • În schimb, piaţa sistemelor IT a înregistrat o scădere de 2,1% în primele şase luni, până la 176 milioane de euro, în contextul în care piaţa de desktop-uri a înregistrat o scădere minoră, iar perifericele au înregistrat cele mai mari rate de creştere, urmate de monitoare.
  • De asemenea, piața dispozitivelor de printare a scăzut în primul semestru cu 19,4%, până la 14 milioane de euro, în condiţiile în care dispozitivele cu tehnologie laser au continuat să înregistreze scăderi de două cifre.
Parallax

Vizualizari
2822
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri