Luminita Pirvu

Google ar putea permite vânzarea cărților audio. Cum poți vinde cărți digitale pe Google Play

Thumbnail

Dincolo de jocuri, aplicații, filme și muzica, Google Play ar putea vinde în viitorul apropiat și cărți audio. Practic cei care au o afacere cu cărți în format audio sau vor să înceapă una ar putea avea ocazia să se dezvolte și să vânda și prin intermediul Google Play. Gigantul american nu a făcut declarații în acest sens însă au apărut funcții noi în Google Play și Google Play Books prin intermediul cărora pot fi accesate și cumpărate cărți audio.

Dacă Google Play se va rezuma la vânzarea cărților audio, Google Play Books va fi aplicația prin intermediul căreia utilizatorii le vor putea asculta. În codul aplicației există referiri la faptul că utilizatorii vor putea naviga în cadrul cărților audio pe baza capitolelor, potrivit agenției news.ro. 

De asemenea, în codul Google Play s-au găsit referiri şi la promovarea noii secţiuni a magazinului de conţinut digital al celor de la Google. Astfel, se pare că prima carte achiziţionată va fi la jumătate de preţ.

Într-o postare pe blogul Google, Greg Hartrell directorul de dezvoltare Google Play Books explică cum pot fi folosite audiobook-urile de pe Google Play. 

"Bucurați-vă de audiobook cu ajutorul Google Assistant. Doar spuneți "Ok Google, citește cartea mea" pentru a vă asculta audiobook-ul preferat. Astfel poți asculta cartea cu ajutorul telefonului sau prin difuzor cu ajutorul Google Home. Încercați "Ok Google, cine este autorul" dacă aveți nevoie de o actualizare sau "Ok Google, oprește redarea în 20 de minute" pentru a seta un cronometru pentru lectura înainte de culcare".

Potrivit lui Greg Hartrell integrarea Google Assistant este disponibilă pe telefoanele Android și difuzoarele inteligente la nivel global în limba engleză. Va veni în curând disponibilă și la Android Auto în S.U.A.

Cum funcționează vânzarea cărților pe Google Play pentru editori și autori

Pentru a vinde cărți PDF pe Google Play, va trebui să vă înscrieți în Programul de parteneriat Google Books. Acest program vă oferă acces la Centrul pentru parteneri Google Play Books, unde vă puteți gestiona catalogul cărților și setările privind plățile, potrivit support.google.com.

Nu toate țările sunt eligibile pentru a vinde cărți pe Google Play. Țări acceptate pentru cărți în Google Play

Cu excepția cazurilor în care Google acționează în calitate de agent sau al cazurilor în care este obligată să vândă la un preț stabilit de editor, Google are libertatea de a stabili prețurile după cum consideră de cuviință. 

Google se ocupă de găzduire, vânzări și distribuție
Cărțile sunt vândute pe Google Play, un serviciu de conținut digital, disponibil la nivel internațional și pe o mare varietate de platforme. Un procent limitat din carte va fi disponibil pentru previzualizare pe Google Books, la fel cum cititorii din librării pot răsfoi cărțile înainte de a decide să le cumpere. Aveți acces să descărcați rapoarte detaliate privind previzualizările și vânzările 

Deoarece Google nu solicită drepturi exclusive pentru vânzarea cărților, puteți vinde atât pe Google Play, cât și prin alți comercianți. Cititorii vă pot găsi cărțile căutând în Magazinul Google Play sau accesând un link din previzualizarea de pe Google Cărți. Când vă achiziționează cartea, aceștia pot începe să o citească în browserul web sau pot folosi aplicația Cărți Google Play pentru a o citi pe dispozitive mobile. Cumpărătorii pot să transfere cartea pe dispozitive eReader acceptate. 

Cum poți să vinzi o carte în 9 pași

1. Crează-ți un cont. Accează play.google.com/books/publish și conectează-te cu un Cont Google existent sau crează unul nou.

2. Configurează-ți profilul de plată. Pentru a vinde cărți pe Google Play, trebuie să aveți un profil de plată. Țara indicată în profilul de plată stabilește moneda în care veți primi plățile. Completatți numele companiei, numele persoanei de contact, adresa și numărul de telefon.

3. Adăugă regiunile de vânzare. Regiunile de vânzare indică țările în care pot fi vândute cărțile dvs., precum și profilul de plată care trebuie folosit pentru a colecta veniturile din vânzări în respectivele țări. O regiune de vânzare poate include mai multe țări, dacă acestea au în comun aceeași configurație. Pentru configurații diferite, creați regiuni de vânzare separ

4. Oferă detalii despre carte

5. Încarcă fișierele cărții

6. Specifică prețul 

7. Setări suplimentare - personalizarea modului în care cartea este afișată și distribuită 

8. Publică cartea 

9. Specifică contul bancar și informațiile fiscale

Parallax

Vizualizari
729
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri