Claudiu Zamfir

„Unicornul” românesc de 3 miliarde de dolari, UiPath, lucrează și pentru cea mai mare bancă din România

Thumbnail

Cea mai mare bancă din România, Banca Transilvania, va utiliza integrat platformele furnizate de UiPath, o companie de automatizări software înființată în România, evaluată acum la 3 miliarde de dolari, și de startupul românesc Druid, înființat anul acesta.

Cei peste 7.000 de angajați BT vor putea interacționa natural cu inteligența artificială, prin conversații ghidate sau naturale, folosind NLP (Natural Language Processing), găsind astfel suport în activitatea de zi cu zi, a menționat BT, vineri, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Ca rezultat al colaborării cu UiPath, liderul global în domeniul RPA, şi cu Druid, Banca Transilvania are în echipă, în cadrul Direcției Resurse Umane, un robot care ajută cu informații angajații, prin intermediul chat-ului.

Tot BT a lansat, în premieră în comunicarea băncilor din România, doi chatbots pentru oferirea de informații online către clienții săi persoane fizice şi companii, „Livia” şi „Raul”.  

„Ceea ce aduce colaborarea cu UiPath şi Druid, businessuri născute în România, este un pas firesc pe care îl facem la BT, pentru a creşte o echipă de angajați virtuali care integrează tehnologii inovatoare şi care ajută echipa în activitatea zilnică”. – declară Ömer Tetik, director general, Banca Transilvania.

În colaborare cu UiPath, Banca Transilvania a automatizat până acum, începând din iunie 2017, mai multe procese din diferite zone de business, cum sunt: contabilitate, audit, conformare, call center, resurse umane etc.

De asemenea, pentru a interacționa direct cu roboții, BT a început colaborarea cu Druid, firmă  specializată în construcția de chatbots. BT spune că implementarea platformei RPA de la UiPath în cadrul băncii și interfațarea acesteia cu chatbots dezvoltați de Druid „contribuie semnificativ la creșterea eficienței, dar și a satisfacției angajaților”. Banca Transilvania şi-a propus să mărească în viitor „echipa roboților” la nivelul mai multor departamente.  

UiPath a fost înființată la sfarşitul anului 2005 de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă, la București. În prezent, UiPath are sediul central la New York, iar prezența sa se extinde în 14 țări din America de Nord, Europa și Asia.

În martie 2018, compania a obținut o rundă de finanțare de 153 de milioane de dolari și a fost evaluată aunci la 1 miliard de dolari, devenind primul „unicorn” care s-a ridicat din România. În septembrie 2018 UiPath a mai obșinut o investiție, de 225 de milioane de dolari, valoarea companiei crescând la 3 miliarde de dolari. În total, firma a strâns investiții de peste 400 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se  CapitalG, fondul de investiții al grupului Alphabet (Google), Sequoia Capital şi Accel, Credo Ventures.

UiPath spune că este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial. Peste 1.800 de clienți - companii și agenții guvernamentale -  folosesc platforma UiPath pentru a pune rapid în funcțiune în operațiunile de back și front office roboți software care emulează perfect și execută procese repetitive, crescând productivitatea, asigurând conformitatea și îmbunătățind experiența clienților.

„Ca rezultat al parteneriatului dintre Druid și UiPath, angajații BT vor putea interacționa zilnic cu un chatbot – ceea ce ne apropie de realizarea misiunii noastre, aceea de a facilita accesul fiecărui angajat la un robot, în viitorul apropiat” - a spus Daniel Dines, CEO și cofondator UiPath.

La rândul său, Druid, este un startup înființat în anul 2018, la București, de către Dan Liviu Drăgan, care ocupă în prezent poziția de președinte al fimei. Startupul s-a înființat cu o finanțare de mai bine de 1 milion de euro. Echipa cuprinde specialiști cu experiență de peste 20 de ani în domeniul construirii de soluții informatice. Directorul general al Druid este Dragoș Metea.

„Parteneriatele de acest tip pleacă de la nevoia companiilor de a fi mai eficiente, de a motiva angajații și de a reduce timpii de lansare ai produselor și serviciilor noi”, a spus Dragoș Metea, CEO Druid, despre înțelegerea cu BT și UiPath.

Parallax

Vizualizari
1894
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri