Denisa Crăciun

Uber: Au crescut comenzile prin aplicație către aeroporturile din România

Thumbnail

Relaxarea restricțiilor și creșterea numărului de rezervări pentru vacanțe au crescut comenzile din aplicația Uber către și din direcția aeroporturilor din România de aproape 19 ori în ultimele 4 luni, fiind cel mai bun rezultat din Europa Centrală și de Est, potrivit unor date trasmise de serviciul de ridesharing.

Aeroportul Henri Coandă s-a clasat în top 10 cele mai vizitate aeroporturi, conform datelor Uber din 2021 înregistrate în Europa, Orientul Mijlociu și Africa:

 1. Londra, Heathrow, Regatul Unit al Marii Britanii
 2. Paris, Charles de Gaulle, Franța
 3. Paris, Orly, Franța
 4. Lisabona, Portugalia
 5. Madrid, Spania
 6. Cairo, Egipt
 7. Jeddah, Arabia Saudită
 8. Amsterdam, Olanda
 9. Varșovia, Polonia
 10. București, România 

Serviciul de transport alternativ intermediat prin aplicație Uber arată că în București joia este cea mai aglomerată zi pentru călătoriile spre și dinspre aeroport.

La capitolul „cele mai aglomerate ore”, ora 5,00 este momentul când cei mai mulți călători sunt duși la aeroport, îndreptându-se spre destinații de vacanță sau pentru afaceri. Pe de altă parte, ora 13:00 reprezintă intervalul în care cei mai mulți revin acasă.

În București au crescut numărul deplasărilor în interes de serviciu, lucru confirmat de utilizatorii Uber for Business: au făcut cu peste 10% mai multe curse cu acest serviciu de la începutul anului și până în prezent.

De asemenea, călătoriile în interes de serviciu în centrul Capitalei ating punctul de vârf la ora 9,00 și la 18,00.

Datele serviciului de transport arată că Bucureștiul s-a clasat pe locul al doilea în topul capitalelor în care locuitorii merg devreme la birou, fiind depășit de Paris și Zurich, în care oamenii se deplasează spre muncă, în medie, la ora 8,00.

Topul orașelor matinale în drum spre birou:

 1. Paris, Zurich, Riyadh și Jeddah la 8 AM
 2. Praga, Berlin, Roma, Varșovia, Lisabona, București, Madrid și Dubai la 9 AM
 3. Kiev și Cairo la 10 AM
 4. Nairobi și Abu Dhabi la 11 AM 

Uber este o aplicație care conectează pasageri și șoferi în mai mult de 70 de țări din toată lumea, în peste 10.000 de orașe. 

Parallax

Vizualizari
232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri