Claudiu Zamfir

Tranzacție majoră în IT: Firmă de soluții cloud pentru hoteluri independente, vândută pentru 1,5 miliarde de dolari

Thumbnail

Compania IT de soluții pentru hoteluri și călătorii Amadeus, din Spania, a anunțat, vineri, că a cumpărat, pentru suma de 1,52 miliarde de dolari, TravelClick, o firmă americană de soluții inovatoare bazate pe tehnologie cloud destinate domeniului ospitalității.

TravelClick era deținută de Thoma Bravo, o companie de investiții de capital privat.

Achiziționarea TravelClick oferă Amadeus acces la segmentul lanțurilor hoteliere de dimensiuni medii și cel al hotelurilor independente, care reprezintă aproape trei sferturi din piață, a precizat grupul spaniol. într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

TravelClick, cu sediul central la New York City, este unul dintre liderii mondiali de servicii în domeniul ospitalității, deservind peste 25.000 de clienți din 176 de țări. Compania oferă soluții inovatoare bazate pe cloud, incluzând:

  • un sistem de rezervare centrală (Central Reservation System - CRS)
  • o soluție de gestionare a oaspeților (Guest Management Solution - GMS) pentru hoteluri independente și pentru lanțuri hoteliere de dimensiuni medii,
  • precum și soluții de business intelligence și de media.

Aceste tehnologii dau hotelurilor posibilitatea să-și extindă oferta comercială prin accesul la toate canalele, atât digitale, cât și tradiționale. De asemenea, le permite să își îmbunătățească interacțiunea digitală cu oaspeții, să își sporească veniturile și performanțele, să își reducă costurile și să creeze un brand puternic.

Adăugarea soluțiilor TravelClick la portofoliul Amadeus va crea un lider în domeniul serviciilor de ospitalitate care oferă la nivel global o gamă largă de tehnologii inovatoare pentru hoteluri și lanțuri hoteliere de toate dimensiunile.

„TravelClick are o echipă excelentă, o tehnologie foarte bună și o bază extinsă de clienți și așteptăm cu nerăbdare să integrăm o astfel de afacere de succes în portofoliul Amadeus,” a declarat Luis Maroto, președinte și CEO al Amadeus.

„Acest acord marchează următoarea etapă a parcursului de succes incredibil al TravelClick în furnizarea de soluții inovatoare pentru hotelieri,” a declarat Larry Kutscher, CEO al TravelClick.

Ca parte a achiziției, aproximativ 1.100 de angajați TravelClick sunt așteptați să se alăture companiei Amadeus.

Amadeus și Thoma Bravo estimează că achiziția va fi finalizată în al patrulea trimestru al anului calendaristic 2018, în urma obținerii aprobărilor organismelor de reglementare. Tranzacția va fi finanțată prin creditare și va avea impact imediat asupra câștigurilor companiei.

Parallax

Vizualizari
855
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri