Denisa Crăciun

Tranzacție: Dr.Max achiziționează lanțul de farmacii și distribuția Gedeon Richter în România

farmacie-Romania-Dr Max

Lanțul de farmacii Dr.Max Group achiziționează operațiunile de retail și distribuție ale Gedeon Richter în România, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Tranzacția a fost anunțată vineri, de avocații Wolf Theiss, care au asistat Dr. Max. Acum, lanțul farmaceutic deținut de Penta Investments vrea să-și consolideze poziția pe piața farmaceutică de retail.

„Prin achiziția operațiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România, Dr.Max își consolidează și mai mult poziția de lider ca retailer de servicii farmaceutice de tip omnichannel în România. Această tranzacție este, de asemenea, un semn clar al încrederii grupului în piața românească, iar strategia noastră vizează continuarea consolidării poziției noastre în regiunea CEE. În ultimele luni, am lucrat îndeaproape cu avocaţii noștri de la Wolf Theiss, iar expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a acestora au fost esențiale pentru semnarea cu succes a tranzacției”, a declarat Gabriel Ianculescu, Director M&A Dr.Max România.

Tranzacția a fost semnată pe 20 octombrie 2022 şi are nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței.

Dr.Max este prezent în 8 țări din Europa, în România având peste 750 de farmacii. 

Grupul, deținut în totalitate de Penta Investments, are ca domenii de activitate farmaciile, operațiunile de distribuție și divizia vânzări și marketing.

Penta este un grup de investiții din Europa Centrală înființat în 1994. Se concentrează pe investiții pe termen lung în sănătate, servicii financiare, producție, retail, media și dezvoltare imobiliară, fiind implicat în industria de sănătate din 2002.

Grupul operează în peste 10 țări europene și are birouri în Praga, Bratislava și Varșovia.

De cealaltă parte, Gedeon Richter, prezent și în România, este cel mai mare producător de produse farmaceutice din Ungaria.

Cu o istorie de aproape 120 de ani, Gedeon Richter are filiale de producție în cinci țări, iar produsele sale sunt distribuite în peste 100 de țări din întreaga lume.

Parallax

Vizualizari
1428
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri