Luminita Pirvu

Românii pot plăti și transfera bani contactless cu telefonul prin BT Pay  

Thumbnail

Portofelul digital schimbă experiența la cumpărături pentru cei care au card de debit sau de credit Visa sau Mastercard, dar şi experiența de a trimite bani. Cu ajutorul acestuia se pot efectua plăți în țară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților. 

BT Pay este o aplicație de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul, prima de acest fel lansată în România de Banca Transilvania. Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android şi iOS şi presupune adăugarea în format digital a cardurilor pe care un client le are la Banca Transilvania.

Cu ajutorul BT Pay se pot face următoarele tranzacții:

  • Plăți în țară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermițând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terțe aplicații.
  • Transfer de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card BT.   
  • Consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT, soldul şi, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată şi punctele de loialitate STAR acumulate. 
  • Accesarea ofertelor băncii şi campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au ⦁    carduri de cumpărături de la Banca Transilvania.  

Lansarea marchează două premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăți contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service, respectiv este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa.

BT Pay completează colecția de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum - stickerul, ceasul şi brățara contactless - urmate acum și de aplicația wallet. 

Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa; Mastercard; Endava, companie britanică de servicii şi soluții IT cu o prezență puternică în România şi Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

Parallax

Vizualizari
2979
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri