CZ

Ce companii americane își mai trimit oameni la București să discute cu IMM-uri și alte firme românești

Thumbnail

Mari companii și firme mici și mijlocii din SUA, din domenii ca software, hardware, space intelligence sau echipamente medicale, își vor trimite reprezentanți la București, în cadrul misiunii comerciale americane Trade Winds, în 18-20 octombrie, a informat luni Guvernul român, într-un comunicat de presă remis StartupCafe.ro.

Anterior, oficiali guvernamentali americani au spus, chestionați de StartupCafe, că firmele din SUA vor trimite la București reprezentanți pentru a discuta cu firme românești de aici, printre care și întreprinderi mici și mijlocii.

Potrivit Guvernului, între firmele americane care vor participa la ediția a zecea a  Trade Winds sunt:

  • Harris Corporation,
  • chl
  • SAS Institute,
  • Perry Baromedical Corporation,
  • IBM,
  • Raytheon - producătorul rachetelor Patriot,
  • IMM-uri din SUA.

Acestea ”reprezintă un interes deosebit pentru noi, în special din perspectiva transferului de know-how și al inovării” - a precizat Guvernul.

Premierul român, Mihai Tudose, și mai mulți miniștri au confirmat participarea la eveniment. Din partea SUA, la eveniment va fi prezent Dale Tasharski, adjunct pentru Europa al asistentului secretarlui american pentru Comerț, a informat luni Ambasada SUA. Acesta va fi însoțit de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

Oficialii SUA au subliniat, însă, că Trade Winds nu este despre a finanța proiecte românești de afaceri, iar la eveniment nu vor participa companii de investiții americane.

Aceasta va fi cea de-a 10-a editie a Trade Winds și se va desfășura în Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia) in perioada 16-24 octombrie.  București va fi centrul (hub) evenimentului și va găzdui un forum despre desfășurarea afacerilor în regiune. În 18-20 octombrie vor avea loc la București evenimentele din cadrul Trade Winds.

În celelalte 9 evenimente Trade Winds care au avut loc în mai multe regiuni de pe Glob Serviciile Comericale ale SUA le-au facilitat companiilor americane exporturi de 240 de milioane de dolari, potrivit unor cifre de la Departamentul SUA pentru Comerț.

Parallax

Vizualizari
946
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri