Raluca Abrihan

Judeţele cu cea mai mare creştere a numărului de SRL și PFA

Thumbnail

Numărul de firme (SRL) și persoane fizice autorizate (PFA) au crescut surprinzător în câteva județe, în acest an. Botoșani, Cluj, Argeș și Alba au creșteri de peste 50%, semn că inițiativa antreprenorială începe să curprindă și zone ale țării mai latente din acest punct de vedere, arată o analiză a REGnet.

 

Numărul de înregistrări pentru SRL și PFA a crescut cu 62,5% în Botoșani, cu 55,5% în Cluj, cu 52,6% în Argeș și cu 52,5% în Alba, arată datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), interpretate și centralizate de REGnet.ro.

Eliminarea mai multor taxe de la 1 Februarie 2017 și succesul programului Start-Up Nation au făcut ca numărul de firme noi să crească cu 37% în primul semestru din 2017, față de intervalul Ianuarie-Iunie din 2016. Au fost înființate 56.304 firme în primele șase luni ale anului curent, față de 41.016 firme în aceeași perioadă din 2016.

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reușesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro

În unele județe mici avem o manifestare a spiritului antreprenorial nemaiîntâlnită până acum. În plus, investiții ale unor firme mari, unele dintre ele multinaționale, reușesc să atragă investiții locale în afaceri mai mici, în diverse servicii, cum este cazul în Cluj”, a declarat Cristian Bărcan, fondator al companiei specializate în înființări și modificări de SRL și PFA.

Thumbnail
Sursa: REGnet

Parallax

Vizualizari
1021
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri