Claudiu Zamfir

TOP domenii în care firmele cresc mult, în UE. România, sub Ungaria și Bulgaria

Thumbnail

Uniunea Europeană a făcut un top al domeniilor care au cele mai mari ponderi ale firmelor în creștere raipdă, în statele membre. Pe țări, România este sub vecinele sale din UE, Bulgaria și Ungaria, când vinde vorba de procentul firmelor cu creștere mare în rândul tuturor întreprinderilor din statul respectiv, relevă datele publicate vineri de Biroul european de statistică Eurostat.

Firme în creștere rapidă sunt considerate cele care își majorează numărul de angajați cu minimum 10% timp de 3 ani consecutivi și care, atunci când au început creșterea, aveau cel puțin 10 angajați.

Conform statisticii de la nivelul anului 2015, cea mai recentă disponibilă, domeniile în care erau cele mai mari procentaje de firme în creștere rapidă raportat la toate companiile din sectorul respectiv erau:

  • Tehnologia informației și comunicații (IT&C): 15,3%
  • Servicii administrative și de suport: 14%
  • Transport și depozitare: 12%.

În total, 158.000 de firme din Uniunea Europeană erau considerate întreprinderi cu creștere rapidă, în anul 2015, reprezentând 9,9% din totalul companiilor din UE cu cel puțin 10 salariați, care activează în mediul concurențial.

Thumbnail

În clasamentul pe țări, România era pe penultimul loc în UE, cu o rată de doar 2,3% a firmelor în creștere mare, în rândul tuturor companiilor românești cu cel puțin 10 angajați care activează în mediul concurențial.

La rata firmelor cu creștere rapidă, România este mult sub Ungaria (12,5%) și Bulgaria (11%). Podiumul este ocupat de:

  • Irlanda (14,9%)
  • Malta (13,7%)
  • Ungaria (12,5%).

Revenind la România, doar 5,9% dintre salariații din țară erau angajați într-o firmă în creștere rapidă, în anul 2015, mult sub nivelul Ungariei (20,7%) și Bulgariei (18,6%), conform datelor Eurostat de vineri.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
2740
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri