Claudiu Zamfir

TOP 10 domenii de afaceri în România, ca rată de creștere

Thumbnail

Sunt domenii de business în România care au ajuns la creșteri ale cifrei de afaceri și de aproape 12 ori în ultimul deceniu, relevă o analiză efectuată de un analist financiar.

Potrivit lui Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România - AAFBR, un top al domeniilor de business în România, ca rată de creștere pe ultimii 10 ani, ar arăta așa:

  1. Repararea echipamentelor de comunicaţii este sectorul economic cu cea mai mare creştere, în ultimul deceniu, de 1.197%, până la o cifră de afaceri de 371 de milioane de lei.
  2. Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului (leasing de personal), cu un ritm de creştere a veniturilor în anul 2017 faţă de 2008 (înainte de impactul crizei financiare pe plan local) de 1.001%, până la 2,73 miliarde de lei.
  3. Activităţile de asistenţă spitalicească (+818%) - au ajuns la venituri de până la 1 miliard de lei, la finele anului 2017.
  4. Magazinele on-line - „Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”,  +721% creștere, până la 4,4 miliarde de lei.
  5. Activităţi ale centrelor de fitness (+699%), până la 144 de milioane de lei.
  6. Call-centere, +657% creștere, până la  1,9 miliarde de lei.
  7. Comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii, +452% –creștere, până la 9,5 miliarde de lei.
  8. Fabricarea altor echipamente electrice, +426% – creștere, pânî la 4,5 miliarde de lei.
  9. Activităţi ale portalurilor web, +348% creștere, până la 245 milioane de lei.
  10. Activităţi de asistenţă stomatologică, +348% creștere, până la 1,28 miliarde de lei.

Primele două sectoare de business „au fost impulsionate de creşterea echipamentelor de comunicaţii mobile (smartphone) şi de necesitatea companiilor pentru personal flexibil în contextul tensionării forţei de muncă (se lucrează din ce în ce mai mult pe bază de proiect)”, detaliază Iancu Guda, citat de Mediafax.

Analiza evaluează evoluţia veniturilor companiilor active în România pentru cele 612 sectoare de activitate din CAEN. Pentru a filtra sectoarele reprezentative, preşedintele AAFBR le-a luat în considerare doar pe cele care au cel puţin 100 de companii active şi care înregistrează venituri consolidate de cel puţin 100 de milioane de lei şi le-au eliminat pe cele cu deviaţii extreme (creşteri sau scăderi semnificative) cauzate de ieşirea sau înmatricularea unor companii importante.

Parallax

Vizualizari
5898
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri