Denisa Crăciun

TOP Criterii de care țin cont lucrătorii români când aleg un job, pe lângă salariu (studiu)

Thumbnail

Pe lângă un salariu mare, lucrătorii din România țin cont și de alte criterii atunci când vine vorba de alegerea angajatorului, conform unui studiu care arată că asigurarea unui loc de muncă sigur și un mediu de lucru plăcut sau prietenos sunt printre cerințele angajaților românilor.

Comparativ cu anii anteriori,asigurarea unui loc de muncă sigur a devenit, treptat, un factor foarte important atunci când un lucrător român alege un job, arată studiul Cei mai doriți angajatori din România, realizat de Catalyst Solutions.

TOP cele mai importante criterii de care țin cont angajații români când aleg o companie

 1. Pachet salarial atractiv
 2. Atmosferă de lucru plăcută/prietenoasă
 3. Pachet de beneficii atractiv
 4. Loc de muncă sigur
 5. Bunăstare și echilibru între viața profesională și personală
 6. Focus pe învățarea și dezvoltarea angajaților
 7. Existența specialiștilor, a experților în domeniu de la care pot învăța
 8. Posibilitatea unui program de lucru la distanță
 9. Plan clar de avansare în carieră pentru angajați
 10. Bună reputație în piață
 11. Posibilitatea unui program de lucru hibrid

Thumbnail

 

Ce i-a determinat pe angajații români să renunțe la jobul anterior

Nivelul salarial reprezintă pentru 34% dintre respondenți motivul principal pentru care au renunțat la jobul anterior, alături de lipsa de oportunități profesionale oferite în cadrul companiei (28%) și faptul că organizația se îndreaptă către o direcție care nu corespunde cu obiectivele/valorile candidaților (17%).

Thumbnail

Aspecte care au determinat un candidat sa aplice la un job nou

Un aspect nou analizat în cadrul ediției din acest an a studiuluiface referire la sistemul de muncă hybrid, online sau de la sediul companiei.

În cadrul studiului, a fost analizat cum contribuie flexibilitatea oferită de companii la decizia candidaților de a aplica sau nu la joburile deschise.

40% dintre respondenți au evaluat că lipsa flexibilității cu privire la programul de lucru este un factor determinant în procesul lor de decizie. În opinia participanților, pe locul 2 se află imposibilitatea de lucra în sistem hybrid (16%), iar pe locul 3 se află faptul că jobul nu oferă posibilitatea de a lucra exclusiv în sistem online.  

Thumbnail

Obiective profesionale ale candidaților în 2022

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională este un aspect de maximă importanță pentru candidați, fiind cel mai important obiectiv profesional în rândul acestora. Alături de atingerea unui nivel salarial superior și preocuparea pentru dezvoltare și creștere în carieră.

Thumbnail

Studiul mai arată că printre cei mai doriți 100 de angajatori din România se alfă companii ca Google, Banca Transilvania, Microsoft, Oracle, Amazon sau UiPath. 

Rezultatele studiului Cei Mai Doriți Angajatori 2022 se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, pe un eșantion de 14.691 de respondenți cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Parallax

Vizualizari
352
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri