Claudiu Zamfir

TOP criptomonede deținute în România, pe eToro, în perioada de cădere a pieței crypto 2022

Thumbnail

eToro a prezentat un top al celor mai populare criptomonede în rândul românilor care folosesc aplicația de tranzacționare, pentru perioada aprilie-iunie, când prețurile activelor crypto au scăzut la valorile minime ale anului 2022.

TOP 3 criptomonede după numărul de utilizatori eToro din România, care dețin activele digitale (TII 2022):

  1. Cardano rămâne cel mai răspândit criptoactiv în rândul utilizatorilor eToro din România.
  2. Bitcoin a crescut în popularitate cu 11% față de sfârșitul primului trimestru din 2022,
  3. Ethereum a coborât pe locul al treilea în topul românesc eToro.

Thumbnail

Clasamentul nu reflectă volumul de criptomonedă deținut și nici valoarea, ci numărul de utilizatori eToro care dețin acea criptomonedă.

La nivel internațional, topul eToro pe trimestrul II 2022 este diferit:

  1. Bitcoin este deținut de cei mai mulți utilizatori,
  2. Cardano e pe locul al doilea
  3. Ethereum completează podiumul, în rândul utilizatorilor eToro.

Thumbnail

În privința criptomonedelor care au avut cea mai mare creștere procentuală a numărului de deținători în rândul utilizatorilor eToro, clasamentele sunt altele:

TOP pe România (TII 2022):

  1. Fantom: 285,37% creștere față de nivelul său din trimestrul I,
  2. Theta: 152,38%,
  3. Avalanche: 114,58%.

Thumbnail

„Podiumul” internațional al creșterii numărului de deținători crypto în rândul utilizatorilor eToro (TII 2022):

  1. Fantom: 153% creștere față de nivelul său din trimestrul I,
  2. Gala: 109%%,
  3. Avalanche: 87%.

Thumbnail

De reținut, următoarele token-uri au fost adăugate pe platformă în T1 2022: ApeCoin, Fantom, Theta, Gala, Storj, Hedera Hashgraph, dYdX, Ankr, Ox, Avalanche.

O mișcare notabilă în lista globală a eToro a fost Decentraland (MANA), care a înregistrat un salt de pe locul 21 în topul celor mai deținute criptoactive în T2 2021 pe locul 10 în T2 2022. Decentraland este o platformă blockchain de realitate virtuală care își propune să permită utilizatorilor să achiziționeze, să construiască și să monetizeze aplicații în metavers.

La Polul opus, printre cele mai mari scăderi ale numărului de deținători la nivel global, pe eToro, au avut active precum: Chiliz, în scădere cu 4%, TRON, în scădere cu 3% și EOS, în scădere cu 3%. În general însă, investitorii sunt încă net favorabili față de piața cripto. Numărul de criptoactive care au înregistrat o creștere a pozițiilor deschise a fost de 34 față de 24 care au înregistrat o scădere.

În luna iunie piața crypto a picat cel mai mult în anul 2022. Prețul BTC a coborât și  sub 18.000 de dolari, pe data de 18 iunie 2022. Joi, 21 iulie, Bitcoin se tranzacționa la un preț puțin sub 23.000 de dolari.

"Evaluările cripto sunt cu siguranță scăzute și este imposibil de spus când se va termina această criză. Prețurile criptoactivelor au evoluat în pas cu cele ale acțiunilor, care au luat din ce în ce mai mult în considerare creșterile de dobanzi și o posibilă recesiune. Cu toate acestea, există încă investitori noi care cumpără o gamă largă de criptoactive și mulți alții care continuă să le păstreze, ceea ce indică faptul că piața are încă un viitor solid în ochii investitorilor individuali" - susține Simon Peters, analist eToro.

Parallax

Vizualizari
820
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri