Densia Crăciun

Top 2022: Cele mai căutate joburi scoase la bătaie de firmele din România (platformă de recrutare)

Top cele mai cautate joburi in 2022

Joburile de inginer au fost cele mai căutate în 2022, potrivit eJobs, care mai arată că anul acesta au fost făcute aproape 8,5 milioane de căutări pe platforma de recrutare online.

Cu o medie de 35.000 de joburi scoase la bătaie de firmele din România, 2022 a fost cel mai bun an pentru piața muncii din acest punct de vedere, iar numărul de aplicări atrase a ajuns la aproape 10 milioane până acum, conform platformei de recrutare online. 

„Pentru că a fost un an bun nu doar din perspectiva numărului de locuri de muncă scoase în piață, ci și din perspectiva salariilor oferite, am văzut multe mișcări în segmentul de specialiști, care au avut parte de o plajă foarte generoasă pentru negocieri salariale, dar și în cel al candidaților aflați la început de carieră, respectiv cei din categoria 18-24 de ani. Ei au fost mai activi decât oricând, atât din punctul de vedere al prospectării pieței, cât și al aplicărilor efective”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Top cele mai căutate joburi în 2022

  1. joburile de inginer au fost cele mai căutate anul acesta, vârfurile de categorie fiind inginerii constructori, inginerii mecanici și inginerii de instalații;
  2. contabilii ocupă locul secund în același clasament, categorie care cumulează 39.000 de căutări pe eJobs.ro;
  3. șoferii pentru care sunt raportate peste 33.000 de interogări ale candidaților.

Salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.500 de lei, 3.900 de lei pentru angajații din contabilitate și 3.500 de lei pentru cei din transporturi / distribuție, potrivit Salario, comparatorul de salarii al eJobs.

Tot pentru aceleași domenii, firmele au postat anul acesta peste 100.000 de joburi. Cele mai multe au fost pentru șoferi (48.000 de poziții), urmați de ingineri (28.000) și contabili (25.000).  

„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci și o cotă de 13,1% din totalul de aplicări anuale, respectiv 1,3 milioane, nivel similar cu cel înregistrat în 2021. Interesant este faptul că, în ciuda previziunilor de la începutul anului, 2022 a dovedit că și angajatorii au rămas deschiși la ideea de joburi remote, de vreme ce numărul de poziții postate a fost cu aproximativ 25% mai mare decât anul trecut”, spune Bogdan Badea.

Alte poziții care au generat peste 10.000 de căutări în parte au fost cele de manager, economist ori specialist în resurse umane.

Lor li se alătură și cuvinte cheie care indică interesul pentru anumite domenii precum resurse umane, call center sau vânzări.

Finalul acestui an arată, totuși, o scădere a interesului pentru joburile de inginer și pentru cele part time și remote, dar marchează, în schimb, creșteri pentru contabili, șoferi și economiști.

Parallax

Vizualizari
510
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri